Weekendens helt store bombe i Superligaen har været nyheden om FC Københavns fyring af klublegenden Per Wind.

FCK's fans har været rasende og uforstående over for, at Per Wind, som er far til klubbens angrebsstjerne Jonas Wind, og har været en del af førsteholdsstaben siden 2001, snart er fortid i klubben.

Det samme har eksperter, som ligesom fansene ikke forstår, hvorfor nyheden i det mindste ikke har været kommunikeret ud, men i stedet er kommet frem i pressen, først i Tipsbladet og siden bekræftet i B.T.

Nu har FCK-sportschef Peter Christiansen for første gang uddybet sin kortfattede skriftlige kommentar, som han gav lørdag, og forklaret, hvorfor 66-årige Per Wind skal fyres.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Jeg kan godt forstå diskussionen. Det her er bagsiden af medaljen i min rolle. Jeg skal sørge for, at vi har den organisation, der skal til for at skaffe resultater. Derfor har vi gjort, som vi har gjort. Nu har vi en anden struktur i vores dagligdag,« siger Peter Christiansen til Viaplay om kritikken fra fans og iagttagere.

Og i forhold til, om fyringen har givet uro i truppen, særligt hos Jonas Wind, som har hentydet til fyringen på sine sociale medier med nogle mellemfornøjede emojies, siger Peter Christiansen:

»Jonas og Per har levet i denne verden i mange år. Det er sunde folk begge to. Det er ikke et problem i forhold til helheden. De to havde behov for at sunde sig. Det havde jeg også. Det gør ondt det her. Vi skal kigge på at give dem en exit, som er deres personer værdige.«

I samme ombæring som Per Wind-fyringen får silkesnoren, bliver den tidligere FCK-profil Mikael Antonsson fyret fra sit job som Football Operations Manager i københavnerklubben.

Per Wind er en velkendt og vellidt figur blandt FCK's fans, som startede som målmandstræner tilbage i 2001. I de sidste otte år har han haft administrative opgaver omkring førsteholdet.

'Det er korrekt, at jeg er blevet fyret. Der er meget, jeg gerne vil sige, men det vil jeg undlade. Det eneste, jeg vil sige, er, at jeg er mega skuffet over klubbens behandling af mig,' skrev Per Wind lørdag til B.T. i en sms.