Der har været sagt og skrevet meget om tilskuerne på de danske Superliga-stadioner efter coronapausen.

Og selv om der nu er åbnet op for mere end 500 personer til kampene i Superligaen, så er tidspunktet for åbningen ikke fair. I hvert fald ikke ifølge FCK's anfører, Carlos Zeca.

For på torsdag tager Zeca og resten af FC København til Herning, hvor de er på jagt efter tre point, der kan udsætte FC Midtjyllands guldfest i minimum en runde mere. Men de ekstra fans på stadion giver en fordel for hjemmeholdet.

»Det bliver godt for dem og vil give dem en ekstra motivation. Der har vi været uheldige. Vi spiller mod Brøndby, der har 3.000 fans, og så spiller vi hjemme og kan ikke få flere fans med,« siger Carlos Zeca til B.T. og tilføjer:

Carlos Zeca og FC København har brug for en sejr torsdag, hvis ikke FC Midtjylland allerede skal kunne fejre det danske mesterskab med fire runder tilbage af mesterskabsspillet.
Carlos Zeca og FC København har brug for en sejr torsdag, hvis ikke FC Midtjylland allerede skal kunne fejre det danske mesterskab med fire runder tilbage af mesterskabsspillet. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

»Så har vi to udekampe mod AGF, hvor stadionet var fyldt, og vi ikke kunne have fans med på stadion, og det samme sker så på torsdag. Det er ikke fair,« lyder det fra FCK-anføreren.

Ifølge den græske anfører har de lave tilskuertal som følge af coronapandemien betydet, at det har været sværere at skaffe sig resultater i mesterskabskampen.

Blandt andet har det givet en fordel til de mindre hold, når de kommer på besøg i Telia Parken, siger Carlos Zeca.

»Tro mig. De vil være mindre stressede, være mere frygtløse og spille mere åbent. For os, som et stort hold, er det svært at spille på et stadion på den måde.«

Sådan så det ud til kampen mellem Brøndby IF og FC København 21. juni på Brøndby Stadion, hvor der var givet adgang til 3.000 Brøndby-fans.
Sådan så det ud til kampen mellem Brøndby IF og FC København 21. juni på Brøndby Stadion, hvor der var givet adgang til 3.000 Brøndby-fans. Foto: THIBAULT SAVARY
Vis mere

Argumentet om de manglende fans' betydning bakkes op af FC København-manager Ståle Solbakken.

Nordmanden afviser endda ikke, at nogle af resultaterne på hjemmebane kunne have været faldet anderledes ud, hvis der havde været fuld opbakning fra tribunerne.

»Jeg tror faktisk, at blandt andet Horsens-kampen (FCK tabte 0-1 8. marts, red.) ville have set anderledes ud. Og jeg tror også, Midtjylland-kampen (FCK tabte 1-2 28. juni, red.) kunne have haft et andet udfald,« siger Ståle Solbakken og tilføjer:

»Men det er jo forudsætningerne, så det kan vi ikke bruge som en undskyldning. Men jeg tror da heller ikke, AGF var kede af, at der var 10.000 på stadion (der var 7.048 tilskuere, red.).«

Ståle Solbakken vil ikke bruge de manglende fans på hjemmebanen, som en undskyldning for de skuffende nederlag mod AC Horsens og FC Midtjylland.
Ståle Solbakken vil ikke bruge de manglende fans på hjemmebanen, som en undskyldning for de skuffende nederlag mod AC Horsens og FC Midtjylland. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Fair eller ej? Ståle Solbakken mener ikke, FC København har været heldige i det store tilskuerlotteri.

»Brøndby fik deres tilskuere tilbage mod os, AGF fik deres tilskuere tilbage mod os, og nu får Midtjylland det også. Så kan man jo sætte spørgsmåltegn ved, om det er fair i det lange løb,« siger Ståle Solbakken og tilføjer:

»Men det er vigtigere for mig, at vi får folk tilbage på stadion og tilbage til hverdagen, end at vi brokker os over det.«

Nu er FC Københavns mål at spænde ben for FC Midtjylland og lege skjul med den DM-pokal, som efter alt at dømme lander i Herning.

AGFs fans under 3F Superligakampen AGF mod FC København på Ceres Park i Aarhus søndag 5. juli 2020, hvor 7.048 tilskuere overværede kampen.
AGFs fans under 3F Superligakampen AGF mod FC København på Ceres Park i Aarhus søndag 5. juli 2020, hvor 7.048 tilskuere overværede kampen. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Vi har brug for pointene for at holde afstand til AGF. Så motivationen kan ikke være større, også fordi vi kan ødelægge Midtjyllands fest,« slutter Carlos Zeca.

Hvis det ikke lykkes FC København at besejre FC Midtjylland på udebane torsdag aften klokken 20, vil midtjyderne være danske mestre.