Sagen om racistisk chikane af sydkoreanere i forbindelse med en FC Midtjylland-kamp har taget en ny drejning.

FC Midtjylland har nemlig valgt at uddele en et år lang karantæne til to fans, der blev fanget på video chikanere sydkoreanske fodboldturister foran MCH Arena torsdag aften.

»I den konkrete sag uddeles karantæner på et år, og det er centralt, at vi kommer den slags adfærd til livs. Der er ingen, der skal være i tvivl om, at vi som klub ikke vil acceptere det,« meddeler FC Midtjylland på klubbens hjemmeside.

FC Midtjylland meldte lørdag ud, at klubben havde håndteret sagen ved at fordømme opførslen fra FCM-fansene, og at de havde undskyldt til sydkoreanerne. Men klubben straffede ikke 'gerningsmændene' yderligere.

FC Midtjylland er blevet ekstra interessant for sydkoreanere, fordi klubben har købt landets stjerneangriber Cho Gue-sung denne sommer
FC Midtjylland er blevet ekstra interessant for sydkoreanere, fordi klubben har købt landets stjerneangriber Cho Gue-sung denne sommer Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vis mere

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har til B.T. sagt, at han mente, at FCM burde straffe de to, der opførte sig racistisk, hårdere - og med karantæne fra stadion.

»Var det foregået inde på stadion, så havde reglerne i Spillerforeningen og DBU, mig bekendt, medført en økonomisk konsekvens over for klubben. Var jeg ejer af fodboldklub, og havde oplevet det her fra nogle fans, så havde jeg nok valgt lidt skarpere konsekvenser. Min holdning er, at hvis man opfører sig racistisk i tale, med ytringer eller håndtegn eller andet, så hører man ikke hjemme i nogen danske fangrupperinger eller på stadion,« siger kulturministeren til B.T.

Sydkoreanske Sungdeok Kwon, der på YouTube er kendt som Buona Seba, sad i fanzonen ved MCH Arena i forbindelse med FC Midtjyllands kamp mod Omonia Nicosia torsdag aften.

Her livestreamede han sammen med en kammerat til sine følgere. FC Midtjylland er blevet ekstra interessant for sydkoreanere, fordi klubben har købt landets stjerneangriber Cho Gue-sung denne sommer.

I baggrunden sad en flok unge danske FCM-fans. To af dem opførte sig racistisk ved at sende både 'fuckfingre' og lave 'skæve øjne' til de to sydkoreanere. En video af episoden begyndte at gå viralt fredag, hvor flere fodboldfans på de sociale medier rasede mod den racistiske adfærd.

FC Midtjylland skrev lørdag i en sms til B.T., at klubben ser det som forkastelig adfærd. Nu har de slået hårdere ned på de to fans' opførsel: 

»Den pågældende adfærd kan opfattes som diskriminerende overfor en stor befolkningsgruppe, og ikke blot de forurettede i fanzonen. På den baggrund har FC Midtjylland besluttet at uddele karantæne til to danske tilskuere,« lyder det fra FCM i den nye meddelelse.