FC Midtjylland vil ikke have sine fans med på Brøndby Stadion længere. Klubben opfordrer dem til en boykot.

»Fra FC Midtjyllands side har vi i denne uge besluttet, at Brøndby Stadion i vores øjne betegnes som et rødt område – det vil sige, at vi, indtil Brøndby IF kan garantere en højere sikkerhed for jer, vil fraråde jer at møde op til vores kampe på Brøndby Stadion.«

Sådan melder klubben ud i en skrivelse, der er sendt ud til den officielle fanklub, Black Wolves, oven på sidste rundes besøg, hvor det efter slutfløjt udviklede sig i en slem retning.

Da Midtjylland-fansene var ved at forlade stadion, blev de ofre for et voldsomt angreb, da der blev kastet brosten mod menneskemængden. Nogle af fansene nåede ind i busserne, der skulle transportere dem hjem, mens andre blev tilbage på stadion for at afvente situationen.

En rude blev smadret undervejs.
En rude blev smadret undervejs. Foto: Privatfoto
Vis mere

Bombardementet med brosten fortsatte ved busserne, og undervejs i tumulten blev en rude smadret i en af dem.

Nu tager FC Midtjylland så konsekvensen i et internt dokument, som B.T. er kommet i besiddelse af. Heri bliver Brøndbys håndtering af situationen kritiseret.

»Som vi ser det, handler det både om nogle få personers uansvarlige opførsel, men det handler i vores øjne også om, at Brøndby IF ikke på et overordnet plan gør nok for at passe på vores tilrejsende fans. Vi har været igennem en lang periode uden tilskuere på stadion. Den periode har understreget for os alle, hvor vigtige fans er for både spillerne på banen, tv-seerne, hele Superliga-brandet og selvfølgelig også klubbernes økonomi. Coronapandemien har lært os mange nye begreber og tiltag i samfundet,« skriver klubben og tilføjer:

»Blandt andet har mange været nødsaget til at forholde sig til Udenrigsministeriets rejsevejledning med farvekoder. Når et land er gået i rødt, betyder det, at alle rejser til det pågældende land frarådes,« lyder det i brevet, inden klubben definerer Brøndby Stadion som et rødt område.

FC Midtjylland fraråder sine fans at komme på Brøndby Stadion.
FC Midtjylland fraråder sine fans at komme på Brøndby Stadion. Foto: Henning Bagger
Vis mere

FC Midtjylland betoner, at det er en særlig situation, når klubben beder sine fans om at boykotte et Superliga-stadion.

»Det er IKKE normalt for os at fraråde vores fans at møde op til Superliga-kampe for at støtte holdet. I er vores 12.-mand og repræsenterer på fornemmeste vis vores region og vores klub og klubsamarbejde, men jeres sikkerhed går selvfølgelig forud for alt. Derfor har vi truffet denne for dansk fodbold og FC Midtjylland utraditionelle beslutning,« forklarer klubben, inden den understreger, at det ikke er alle Brøndbys fans, som er skyld i denne beslutning.

»Det er ganske få personer, der uden omtanke for andres sikkerhed, trivsel og tryghed opfører sig helt uanstændigt. Vores kritik er heller ikke rettet mod de enkelte kontrollører og ej heller politiet, som ofte bruger mange ressourcer, når der er kamp på Brøndby Stadion.«

»Vi vil fra vores side arbejde på, at sikkerheden på Brøndby Stadion fremadrettet forbedres, og i mellemtiden er der jo heldigvis mange andre spændende kampe – både i Danmark og i Europa – hvor I kan følge holdet, og hvor I kan give dem ekstra styrke. Ovenstående har i øvrigt ingen betydning, når Brøndby i midten af november gæster MCH Arena. Her er Brøndbys tilrejsende fans som altid velkomne,« pointerer FC Midtjylland.

B.T. har været i kontakt med FC Midtjylland, som står ved brevets indhold, men ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.