For nærmest tomme tribuner debuterede FC Midtjylland onsdag aften i Champions League med et 0-4-nederlag mod italienske Atalanta.

På grund af de danske myndigheders coronarestriktioner kunne de mange midtjyske fans nemlig ikke se deres lokale ulve i den fineste europæiske klubturnering, men der var alligevel små 100 tilhængere, der samlede sig omkring 15 kilometer fra MCH Arena.

I Ikast Bio var der nemlig mulighed for at se FC Midtjyllands første minutter i Champions League, og det vækker undren hos Venstre, der hellere så de fans på tribunerne.

»Jeg synes jo helt isoleret set, at det er tåbeligt, at regeringen ikke kvitterer for det store arbejde, som Divisionsforeningen og Superliga-klubberne har gjort for at sikre, at det er sikkert og ansvarligt at gå til fodbold,« siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, til B.T. og fortsætter:

Ikast Bio og MCH Arena stod onsdag aften i skærende kontrast til hinanden.
Ikast Bio og MCH Arena stod onsdag aften i skærende kontrast til hinanden. Foto: Rasmus Laurvig/Byrd & Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg er ikke epidemiolog, men jeg ved da, at det er mindre risikofyldt at sidde udenfor end indenfor, så jeg synes, det er tåbeligt, at man ikke giver dem mulighed for at se fodbold på stadion. Det bliver jo helt paradoksalt, når man så kan se fans sidde i en biograf og ikke på stadion.«

Coronarestriktionerne betyder, at man i Danmark maksimalt kan have 500 personer til stede til diverse sportsbegivenheder. Det er inklusiv spillere, stab og pressefolk.

Senest var kulturminister Joy Mogensen ude at afvise muligheden for flere tilskuere på stadion. Det skyldes ifølge regeringen, at det ikke er sundhedsmæssigt forsvarligt. En melding, som blandt andet FC København og Divisionsforeningen efterfølgende var meget skuffede over.

Martin Geertsen (V) mener derfor også, at man bør anerkende det store arbejde, der er blevet gjort for at sikre, at det er ansvarligt at have flere tilskuere på lægterne.

Op mod 100 fans var onsdag aften samlet i Ikast Bio for at se FC Midtjyllands opgør mod Atalanta.
Op mod 100 fans var onsdag aften samlet i Ikast Bio for at se FC Midtjyllands opgør mod Atalanta. Foto: Rasmus Laurvig/Byrd
Vis mere

Foto: Rasmus Laurvig (Byrd)
Foto: Rasmus Laurvig (Byrd)
Vis mere

»Statsministeren sagde jo i august, at vi går ind i en periode, hvor vi skal leve med smitten iblandt os, og det er det, som Superliga-klubberne har forsøgt med at opstille et beredskab, der gør det sikkert og ansvarligt at gå til fodbold. Det synes jeg, regeringen skal kvittere for.«

Men det ligner jo ikke, at der kommer flere tilskuere på stadion foreløbigt. Hvad vil I som oppositionsparti gøre for at få ændret på det?

»Vi har indkaldt kulturministeren i samråd for at finde ud af, hvad der er af sundhedsfaglige belæg. Hvad er det, smittetallet skal ned på, for at man kan gå til fodbold igen? Det synes vi ikke, der er kommet nogen særlige svar på. Jeg synes ikke, det er blevet ret meget klarere, hvad begrundelsen egentlig er til, at man ikke kan have flere på stadion.«

De seneste tal går jo ikke ligefrem i den rigtige retning, og man kunne også argumentere for, at I blot prøver at få en masse fodboldfans over på jeres side. Hvad siger du til det?

»Hvis vi skal se ind i en verden de næste fire-seks måneder, hvor der fortsat er et smitteniveau på et relativt højt niveau, så bliver vi jo nødt til at indrette os efter det. Og det synes jeg, Superliga-klubberne har gjort. Det er jo ikke kun Superligaen, som lidt er blevet symbolet på det her problem. Hvorfor smitter man for eksempel mindre klokken 21.59 i forhold til klokken 22.30? Der er en masse ting, som regeringen mangler at føre bevis for,« siger Martin Geertsen med henvisning til, at barer og restauranter i hele landet skal lukke klokken 22.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, men onsdag skrev han en række tweets angående debatten om flere tilskuere på stadion. Dem kan du læse lige her.