Fuldstændig uacceptabelt. Og noget, der ikke skal sættes i forbindelse med superligakampe.

Sådan siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til B.T. Sport om brug og salg af euforiserende stoffer til kampe i den bedste danske række.

»Vi har hørt noget om det i tidens løb, og det er ikke så underligt i den forstand, at en fodboldkamp også er en fest. Men det er ikke noget, vi har et billede af, at fodbolden er en scene for. Der skal det jo tages i opløbet, så det ikke bliver det,« siger Claus Thomsen.

B.T. har tidligere kunnet fortælle, hvordan der er blevet handlet med narkotika i Telia Parken og på Brøndby Stadion, men har også ønsket at undersøge, i hvilket omfang euforiserende stoffer er en udfordring i resten af den bedste danske række, og hvilken opmærksomhed der er på det.

Her kan du se Telia Parken.
Her kan du se Telia Parken. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Brøndby Stadion.
Brøndby Stadion. Foto: LISELOTTE SABROE
Vis mere

B.T. Sport har været i kontakt med de øvrige superligaklubber, og herfra lyder det generelt, at der er nultolerance over for euforiserende stoffer på stadion.

Derudover henviser flere til netop Divisionsforeningen for yderligere kommentarer.

Claus Thomsen understreger, at selvom det ikke er indtrykket, at salg af stoffer på stadion er udbredt landet over, er det ikke en historie, der bare går Divisionsforeningens næse forbi.

For det skal helst forblive sådan, at stoffer ikke bliver en del af kampdagene.

»Vi er selvfølgelig bekymrede, når vi hører om de oplevelser og historier, der er. Så må vi jo kigge på, hvad der kan være af forebyggende indsatser over for det her, for det skal stadioner selvfølgelig ikke være genstand for. Vi skal finde ud af, hvad vi kan gøre for at tage det i opløbet, hvis noget måtte være undervejs. Det har vi jo set nogle historier om, og der må vi prøve at tale med de relevante myndigheder og se, hvad vi kan gøre for at tage det i opløbet,« siger Claus Thomsen.

Han vil ikke komme med et konkret bud på, hvad man kan gøre.

Det skyldes, at Divisionsforeningen ikke har 'fagkompetencerne', siger Claus Thomsen med henvisning til politiet.

Direktøren er dog helt klar i mælet, da han bliver spurgt til det faktum, at superligakampe i nogle tilfælde er blevet brugt til handel med narkotika.

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.
Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er selvfølgelig uacceptabelt. Det synes klubberne jo også – også de to klubber der her er tale om (FCK og Brøndby, red.). De har jo ingen tolerance over for det. Det er helt afgørende, at vi tager det her i opløbet, så det ikke får lov at fæste rod nogle steder. Heller ikke enkelte steder,« siger Claus Thomsen.

Både Brøndby og FC København har understreget, at salg af stoffer på stadion er 'komplet uacceptabelt', og begge klubber har over for B.T. understreget, at de arbejder tæt sammen med myndighederne for at komme problemet til livs.

For det skal helst være sådan, at det kun er ting som pølser, øl og sodavand der bliver solgt på stadion.

»Klubberne vil jo for alt i verden undgå det (stoffer, red.) og prøve at have et samarbejde med de relevante myndigheder, så man får gjort det så effektivt og fuldkomment som overhovedet muligt,« siger Claus Thomsen.