FC Københavns keeper Karl-Johan Johnsson er kåret som rundens spiller af Uefa efter sin fantastiske præstation mod Manchester United i kvartfinalen.

Med 13 redninger i 0-1-nederlaget var svenskeren en af de store årsager til, at københavnerne længe var med i kampen om videre avancement. Og nu bliver det så belønnet.

På Uefas hjemmeside har brugere kunnet stemme på et felt af fire spillere, hvor Johnsons navn har været med i hatten. Han slår dermed Lucas Ocampos, Taison og Nicolò Barella, der også var nomineret.

I sidste runde var Jonas Wind nomineret efter FCKs sejr over Istanbul Basaksehir, men han blev forbigået. Ligesom Rasmus Falk, der fik store roser verden over efter kampen mod United, heller ikke var nomineret i denne omgang.

Der var roser fra United-manager Ole Gunnar Solskjær til FCK-keeperen.
Der var roser fra United-manager Ole Gunnar Solskjær til FCK-keeperen. Foto: WOLFGANG RATTAY
Vis mere

Karl-Johan Johnsson kunne trods en pragtpræstation ikke forhindre, at United tog sejren, da Bruno Fernandes scorede på et straffespark i den forlængede spilletid.

Den 30-årige svensker kom til FCK sidste år og har blandt andet tidligere repræsenteret hollandske NEC Nijmegen, Randers og Guingamp.