Det er et slidsomt job at være sportschef i en Superliga-klub.

Tidligere Brøndby-sportsdirektør Troels Bech forklarede det meget godt, da han i forbindelse med sin opsigelse og jordomrejse med familien udtalte til Berlingske, at han 'nemt kunne arbejde 80-100 timer om ugen i jobbet'.

Nu kan B.T. fortælle, at en anden stor personlighed i dansk topfodbold, Lyngby Boldklubs mangeårige leder og nuværende sportschef, Birger Jørgensen, er blevet hårdt ramt af arbejdspresset.

For mens Lyngby slider allermest i det og kæmper en hård kamp for at komme ud af Superliga-dyndet, er nøglemedarbejderen sendt på minimum tre ugers ferie med mulighed for forlængelse.

»Birger kom til os og har bedt om en timeout, hvilket vi har efterkommet. Foreløbigt er det ferie i tre uger, og derefter forventer vi allesammen, at Birger er tilbage,« siger Lyngby-direktør Andreas Byder og fortsætter:

»Birger har spillet en stor og central rolle, siden Friends of Lyngby overtog klubben i februar 2018. Han har taget et stort læs og været underlagt et stort arbejdspres fra alle sider, så rent menneskeligt synes jeg, det er naturligt, at man kan få brug for en pause.«

Kilder i fodboldmiljøet fortæller, at der samtidig er samarbejdsvanskeligheder mellem cheftræner Christian Nielsen og Birger Jørgensen.

»Hvad der foregår internt bag de lukkede døre, og hvad der i øvrigt er personaleforhold, det kommenterer vi naturligvis ikke på. Det er som sagt interne anliggender,« forklarer Andreas Byder.

Klubben har ifølge B.T.s oplysninger de seneste dage sørget for, at Birger Jørgensens opgaver er blevet færre og færre, så han, inden han gik på ferie, fik fulgt tingene til dørs.

Så sent som mandag var den gamle cirkushest da også ude at snuse til savsmuldet, da Lyngbys reservemandskab spillede i Brøndby.

Birger Jørgensen har været en del af Lyngby Boldklub i 20 år.