En stor rokade i Brøndby IF's sportslige ledelse betyder, at Ebbe Sand har taget sit gode Brøndby-tøj og takket farvel efter kun et halvt år som sportsdirektør.

Det sker som følge af, at Carsten V. Jensen bliver sat ind i en ny funktion som fodbolddirektør i den store superligaklub, mens Ebbe Sand blev tilbudt at forstætte i den sportslige ledelse med fokus på talentudviklingen.

Det har Ebbe Sand takket nej til, hvilket han forklarer således:

»Brøndby IF ønsker en ny retning og har i den forbindelse præsenteret mig for en ny organisationsstruktur. Dette indebærer, at min rolle ændres, og jeg har efter moden overvejelse besluttet, at det er bedst, at vores veje skilles. Jeg ønsker klubben og dens fans al mulig fremgang de kommende år,« siger Ebbe Sand til Brøndbys ledelse.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Jan Bech Andersen, Brøndbys bestyrelsesformand og klubejer, siger, at han ærgrer sig over, at Ebbe Sand vælger at forlade Brøndby IF.

»Jeg vil benytte lejligheden til at udtrykke min store ærgrelse over, at det desværre ikke har været muligt at fastholde Ebbe Sand i den sportslige sektor. Ebbe er en stærk kapacitet, som kunne have været en central del af klubbens fremtid, særligt omkring udviklingen af vores ungdoms- og talentarbejde, der er en hjørnesten i strategi 6.4, og en essentiel opgave for at sikre klubbens fremtidige bæredygtighed,« siger Jan Bech Andersen.

Nyheden om, at en stor rokade i Brøndby IF var på vej, ramte medierne i sidste uge. Siden har det været radiotavshed ude på Vestegnen.

Jan Bech Andersen afviser, at der er tale om en fyring af Ebbe Sand, som startede som sportsdirektør i januar som afløser for Troels Bech.

Ebbe Sand og Jan Bech Andersen og eks-sportsdirektør Troels Bech.
Ebbe Sand og Jan Bech Andersen og eks-sportsdirektør Troels Bech. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Der har været en række spekulationer i medierne, og jeg ønsker at slå fast, at en fyring af Ebbe aldrig har været på tale, da han besidder stærke faglige kompetencer, der har bidraget væsentligt i hans syv måneder i klubben. Jeg har dog forståelse og stor respekt for Ebbes beslutning om, at han har valgt at takke nej til den nye rolle vi har tilbudt ham,« siger Brøndby IF's rigmand.

Carsten V. Jensen er hentet til Brøndby IF fra sportschefstolen i FC Nordsjælland. Her sagde han farvel i tirsdag i sidste uge, hvor de første rygter om hans forbindelse til Brøndby IF startede.

'Brøndby IF har et navn og en størrelse, der vækker respekt, og vi skal bruge denne status til vores fordel,' siger Carsten V. Jensen til Brøndbys hjemmeside:

'Så vi skal være mere modige, end vi er i dag, og vi skal tro på, at det, vi gør, er det rette.'