Søndag kunne AGF fejre 141 års fødselsdag, og mandag aften gav de så en god gave til sig selv, da de hjemme på Ceres Park vandt med 1-0 over Sønderjyske.

Målet faldt i første halvleg, da Mustapha Bundu blev sendt i dybden. Han sparkede bolden flot ind til Jon Thorsteinsson på bageste stolpe, som let kunne dirigere bolden forbi Lawrence Thomas til 1-0.

Sejren sender 'De Hviiie' op på syvendepladsen i Superligaen, mens Sønderjyske er placeret som nummer 11 i tabellen.

Herunder kan du læse B.T.'s dom over opgøret.


I dag var dag(ur) en, hvor alt lykkedes for ham. Han var faktisk fuldstændig eminent. Konstant farlig, vandt ni ud af ti af sine dueller mod Emil Holm. Prikken over i'et var, da Thors hammer lynede i første halvleg efter et godt indlæg fra Bundu. I første halvleg havde han også muligheden for at smide sig, da han blev revet en smule i trøjen, men han blev på sine ben. Lad bare det fortsætte.

Karakter: 6


Den nigerianske angriber har været farlig for Sønderjyske de sidste kampe og har vist sig godt frem. Men i mandagens opgør mod AGF blev han pakket godt og grundigt sammen af Sebastian Hausner og Yann Bisseck. En gang var han farlig, men det var også, hvad det blev til. Han var usynlig i resten af kampen, og han kan godt risikere at få mareridt om Hausner og Bisseck i nat.

Karakter: 1

AGF (4-3-3)

Jesper Hansen 4

Oliver Lund 3

Sebastian Hausner 5

Yann Bisseck 5

Eric Kahl 3

Nicolai Poulsen 3

Albert Grønbæk 4

Mikael Anderson 3

Mustapha Bundu 3

Jon Thorsteinsson 6

Patrick Mortensen 4

Snit: 3,82

Indskiftere:

Patrick Olsen 3

Frederik Brandhof 3

Frederik Tingager UB

Jesper Juelsgård UB

Sønderjyske (4-3-3)

Lawrence Thomas 5

Emil Holm 2

Steffen Gartenmann 3

Søren Reese 2

Marc Dal Hende 3

Emil Kornvig 3

Victor Mpindi 4

Mads Albæk 3

Julius Eskesen 2

Daniel Prosser 2

Abdulrahman Taiwo 1

Snit: 2,72

Indskiftere:

Rasmus Vinderslev 3

Kristofer Kristinsson UB

Jeppe Simonsen UB

Faris Moumbagna UB

----

Hold op en vanvittig aktion i første halvleg af Sønderjyskes målmand Lawrence Thomas. Først en sindssyg refleksredning på Bundus forsøg med knæet, inden han hurtigt er over bolden igen og får skubbet bolden bagud og væk fra målet for næsen af Patrick Mortensen. Han stod generelt en flot kamp for sønderjyderne.

Er det et hovedspring? Er det et rullefald? Er det fisken? Det var godt nok svært at se, hvad det helt præcis var for en jubelscene Jon Thorsteinsson kastede sig ud i, da han scorede til 1-0. Kønt var det ikke, men mon ikke han er lidt ligeglad med det nu. Der skal dog ønskes bedre held næste gang med jubelscenen, Jon Thorsteinsson.

Han har lavet mål på samlebånd for AGF, siden ham kom til klubben, men det har ikke været tilfældet indtil videre i denne sæson for Patrick Mortensen. Et mål er det blevet til, og det var på et straffespark mod FC København. Så han har stadig ikke formået at score i åbent spil. I dag var dog muligvis hans bedste kamp i denne sæson, og han var tæt at få hul på bylden, men hvornår kommer den?