Det var tydeligt at mærke forløsningen på Ceres Park.

AGF endelig fik sæsonens første sejr, da Vejle blev besejret med 1-0 søndag aften.

Det var ikke den mest sindsoprivende kamp, men Mikael Anderson fik en drømmedebut, da han scorede sejrsmålet til 1-0 efter 60 minutter, efter han blev skiftet ind i pausen.

Herunder kan du læse B.T.'s dom over opgøret.

Det kunne ikke have været en bedre start for Mikael Anderson. Han kom ind og blev afgørende for AGFs sejr med sejrsmålet. Derudover fyldte han rigtig meget, og han var meget på bolden, hvor han også viste det driv han har med kuglen. Er han de 15 millioner kroner værd? I kampen mod Vejle, var han i hvert fald den mest iøjefaldende og afgørende spiller.

Karakter: 5

Han fik genvalg efter en udmærket kamp mod OB. Men selvom han arbejdede hårdt, så var det det ikke meget indflydelse Brandhofd havde, for han havde nærmest ikke bolden. Sammen med sine to midtbanekollegaer i første halvleg skabte han intet frem i banen, hvilket resulterede i en udskiftning i pausen. Det er svært at forestille sig, at der bliver plads til ham på midtbanen fra start fremadrettet med købet af Anderson, og når Nicolai Poulsen er tilbage fra sin karantæne. Han spillede sig i hvert fald ikke tættere på en startplads søndag aften.

----

Det kan kun være Jesper Hansens redning i første halvleg. En vital redning fra den 36-årige målmand, der betød, at AGF formåede at til pause uden at være bagud. En refleksredning i særklasse, der viste, at Hansen stadig har et højt niveau, og som viser, hvorfor han var med landsholdet til seneste samling. Formidabelt.

Den går til Jon Thorsteinsson for at tackle en fra AGFs stab i første halvleg. Efter en duel løb han frontalt ind i en fra staben, selvom manden forsøgte at løbe væk fra sin stol, som var han ved at blive angrebet af en gepard, så formåede han ikke at slippe væk. Thorsteinsson væltede ham ud over stolen og i græsset. Første halvlegs største højdepunkt, der også udløste fnis på tilskuerpladserne.

David Nielsen startede i en 3-5-2 i første halvleg, inden han med indskiftningerne af Bundu og Anderson i pausen, gik over i en 4-3-3. Så hvilken formation kommer AGF til at stille med i næste rundes mandagskamp mod Silkeborg? Det må være det helt store spørgsmål. For vil David Nielsen spille med alle sine offensive esser, så er der ikke plads til dem i 3-5-2-systemet. Men vil han i stedet ofre en af de tre bageste? Bolden og tegnebrættet ligger hos dig, David Nielsen.