Det lykkedes langtfra AaB at komme tilbage på sporet efter sidste mandags nederlag til AGF, da nordjyderne mandag nedsmeltede mod Viborgs oprykkere og lukkede hele fem mål ind.

Der var kæmpe drama både på og udenfor banen mandag aften, da Viborg smadrede AaB 5-2 i Aalborg. Desværre var der også ruder der blev smadret, da AaB-fans angreb en Viborg-bus før kampen.

På banen var AaB læst i første halvleg, hvor der også var drama i VAR-vognen, der to gange måtte bede Michael Tykgaard selv vurdere situationerne – begge gange til Viborgs fordel. I anden halvleg blev ondt værre for det falmende aalborgensiske tophold, der kunne se ikke kun hollænderne være flyvende for domkirkebyens udvalgte.

Herunder kan du læse B.T.s dom over kampen:

Lidt ekstra tændt mod sin gamle klub? Godt nok scorede den rødhårede 9'er, der er opfostret i AaB og Aalborg KFUM, ikke. Men han var en del af flere Viborg-scoringer og omstillinger, både som opsspilsstation, men også når han tog ved i nærkampene, som ved straffesparket. Sidste års topscorer i første division blev kasseret i både AaB og Hobro og mandag var han med til at bide af den hånd, der engang fodrede ham.

Nordmakedonerens cv fik AaB-fansene til at savle. Men spilleren, der har været i både Belgien, Italien og Spanien, har ikke sat mange fødder rigtigt i sin AaB-tid. Mod AGF sidst var han ringe, men samlede konkurrencen fint op mandag mod Viborg i hvad der lignede et forsøg på at gøre det endnu ringere. Kulminationen var et spark fra 30 meter i første halvlegs overtid, der i bedste fald var apatisk. I værste fald tåbeligt.

Mads Aaquist UB (IND: 79.)

»Han skyder … nej, han venter.« Younes Bakiz modtog bolden og så dansede han ellers på tværs i feltet i jagten på en skudåbning, som han til sidst fandt og gjorde det til 2-0 efter en fin dribletur, hvor han ventede til det helt rigtige tidspunkt at sparke den fladt ind bag Jacob Rinne.

Halvandet sekund. Cirka. Så lang tid havde Tim Prica, sønnen af AaB-legenden Rade, brugt på at være farligere end udskiftede Alexandar Trajkovski. Allerede ved opgivningen til anden halvleg høvlede Prica bolden mod mål fra midten, så tårnhøje Mikkel Andersen i Viborg-målet måtte give hjørne. Välkommen til AaBs nye Plaffeminister.

Marti Cifuentes opfandt i sidste kamp »den falske wingback« og til mandagens kamp var der dobbelt op på »falsk 9'er.« Men den spanske strategs plan med både Louka Prip og Alexandar Trajkovski foretrukket på bekostning af rene angribere som Makaric eller Prica, var både en mislykket operation og en død patient, da ingen af de to lykkedes offensivt. Heller ikke presset sad i skabet, og allerede i pausen var der begravelse for projektet.