Alexander Scholz har spillet sin sidste kamp i FC Midtjylland for denne gang.

B.T. kan afsløre, at Superliga-stjernen er solgt til den japanske storklub Urawa Red Diamonds, hvor han bliver holdkammerat med Kasper Junker, der for nylig også skiftede til solens rige.

Alle detaljer er gået igennem, og kun et mislykket lægetjek, der af gode grunde ikke er gennemført, fordi han har skullet spille sæsonen færdig i Danmark, kan ødelægge skiftet.

Det var da også en særlig gestus, Brian Priske gav sin stjernespiller i forsvaret, da træneren skiftede ham ud mod slutningen af kampen mod AGF, og det var tydeligt at se i ansigtet på Scholz, at han var på vej mod et farvel.

Alexander Scholz sælges til japansk fodbold.
Alexander Scholz sælges til japansk fodbold. Foto: Henning Bagger
Vis mere

B.T.s kilder fortæller, at det er Alexander Scholz' ønske at få et eventyr her som 28-årig, og derfor har FC Midtjylland set positivt på buddet fra Urawa Red Diamonds.

Forsvarsspilleren kom til Midtjylland i sommeren 2018 fra Club Brugge, og det har ligget i kortene, at han skulle skydes afsted denne sommer, selvom kontrakten gik til sommeren 2023.

Ifølge B.T.s oplysninger leder FC Midtjylland nu efter en ekstern afløser for Alexander Scholz, og klubben har rettet blikket mod Lyngbys Kevin Thsiembe, da man ønsker at holde fast i et dansk midterforsvar, der har været en succes.

Men Kevin Tshiembe er kun én af flere kandidater i stedet for Alexander Scholz, og jagten er først sat ind nu.

B.T. har uden held forsøgt at få en kommentar fra FC Midtjylland.