Brøndby er klar med en ny forstærkning.

Og denne gang er der tale om en gammel kending, der uden tvivl har en stor plads i fansenes hjerter.

Offensivspilleren Rezan Corlu er købt tilbage fra den italienske storklub AS Roma, som den blågule klub solgte ham til for to år siden som blot 19-årig. I første omgang udlejes han dog til Lyngby i et år.

Rezan Corlu har skrevet under med AS Roma. Her står han i midten. Til venstre ses hans rådgiver Evren Sahin, og til højre står Monchi, sportsdirektør i AS Roma.
Rezan Corlu har skrevet under med AS Roma. Her står han i midten. Til venstre ses hans rådgiver Evren Sahin, og til højre står Monchi, sportsdirektør i AS Roma. Foto: Privatfoto
Vis mere

Rezan Corlu er ligesom sin bror, Azad Corlu, der i dag er ungdomstræner i klubben, vokset op i Brøndby, hvor han begyndte at spille fodbold i en alder af bare fire år.

Som han blev ældre, var det indlysende, at talentet var rigtigt stort, og Rezan Corlu var flittigt scorende i både klub- og ungdomslandsholdsregi.

»Jeg har spillet i Brøndby IF, siden jeg var fire år, så der er som at komme hjem. Jeg har altid sagt, at Brøndby IF er mit andet hjem, så jeg er både stolt og glad i dag,« siger Corlu til Brøndbys hjemmeside.

»Under min tid i Roma fik jeg trænet med nogle af de bedste spillere i verden, og jeg fik lært og prøvet på egen krop, hvad det kræver, og hvor hurtigt man skal tænke, spille og reagere, hvis man vil være med på det niveau. Under mit ophold i Lyngby har jeg spillet i en hård og spændende 1. division, og det hele har været med til at modne og udvikle mig som spiller. Nu skal jeg lægge endnu mere på mit spil i den kommende sæson i Lyngby og spille Superliga-fodbold,« fortsætter Corlu, der har fået en tre-årig aftale.

I 2015 debuterede han så på førsteholdet og scorede sågar i Europa League-kvalifikationskampen mod AC Juvenes/Dogana, men ligesom han stod på tærsklen til sit gennembrud, skete det værst tænkelige godt en måned senere, da han i en reserveholdskamp mod FC København rev korsbåndet over.

Et år senere var han tilbage og kom op på 11 optrædener i trøjen, men daværende cheftræner Alexander Zorniger havde succes med andre spillere, og efter endnu et år uden særligt meget spilletid tog Rezan Corlu springet til udlandet, da selveste AS Roma lagde et tilfredsstillende bud på ham.

I Rom var Rezan Corlu tilknyttet klubbens ungdomshold, Primavera-holdet, men han trænede ofte med de store stjerner som Daniele De Rossi og Radja Nainggolan.

Trangen til at spille seniorfodbold blev imidlertid større og større, og i sidste sæson rykkede Rezan Corlu så til det nyoprykkede Superliga-hold Lyngby og fik med succes en hel sæson i 1. division.

Præstationerne i den kongeblå trøje har været så iøjnefaldende for Brøndby, at klubben har ønsket at få den fortabte søn tilbage.

Det er nu lykkedes at samle familien igen. Rezan Corlu er tilbage, hvor han startede, på en treårig kontrakt.