Fodbolddanmark er på den anden ende i disse dage, og internt i Vejle Boldklub er der ballade.

For er en af de mest ikoniske klubber i dansk fodbold ved at blive overtaget af en fupmager? 

Noget kunne tyde på det efter B.T.s seneste afsløringer af Vejles mulige kommende investor, tysk-tyrkeren Cagdas Senyürek, der har delt misinformationer om sig selv.

Mysteriet om den potentielle nye ejer i Vejle Boldklub fik også ledelsen i klubben til allerede for fire uger siden at lave sin due diligence på Cagdar Senyürek, og som B.T. tidligere har fortalt, har klubben haft folk i både Tyrkiet og Tyskland for at undersøge ham.

Den slags har skabt kæmpe ballade mellem klubbens ledelse og Cagdas Cenyürek, der torsdag forlod Danmark og tog hjem til Tyrkiet, hvor han er skattepligtig, oven på B.T.s afsløringer af ham.

B.T. kan således fortælle, at han inden afrejse gjorde sig godt og grundigt uvenner med hele Vejle Boldklubs daglige ledelse med direktør, Henrik Tønder, og kommunikationschef, Morten Pelch, i spidsen.

Ifølge B.T.s oplysninger fik den 59-årige tysk-tyrker i hårde og aggressive vendinger udtrykt, hvor rasende han er over, at de selv har igangsat undersøgelser af, hvem han i virkeligheden er.

Udtryk som, ‘I tror, at I kan være FBI på mig’, er blevet brugt. FBI er USAs nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti, der efterforsker forbrydelser.

Cagdar Senyürek har været i kæmpe skænderier med Henrik Tønder og Morten Pelch fra Vejles ledelse.
Cagdar Senyürek har været i kæmpe skænderier med Henrik Tønder og Morten Pelch fra Vejles ledelse. Foto: X
Vis mere

Inden Cagdas Senÿurek forlod Danmark, har han ifølge B.T.s oplysninger også fortalt selvsamme historie til en Vejle-fan, B.T. har talt med.

Historien så dagens lys, da  B.T. før nytår kunne løfte sløret for, at klubben lå i forhandlinger om et salg, og onsdag blev bomben så detoneret, da en artikel kunne fortælle rystende informationer om Cagdas Senÿurek.

Siden er sagen blevet delt flittigt i også internationale medier, fordi det viser sig, at den såkaldte rigmand har snydt med flere informationer om sig selv.

To af de disse misinformationer er dels, at han ikke har arbejdet for Deutsche Bank i 25 år, og dels at universitetet i Kiel, hvor han skulle have taget sit professorat, nægter at have kendskab til ham.

B.T. har forsøgt at få en kommentar til historien fra Vejle Boldklub og Cagdar Senyürek, men det er ikke lykkedes.