En mystisk rigmand er landet i Nørreskoven. Men er historien om Vejles nye storinvestor for god til at være sand?

Pengene er der, manden er i byen, og i løbet af få dage ventes Vejle Boldklub – eller i hvert fald 91 procent af aktierne – at blive solgt til den tysk-tyrkiske rigmand Cagdas Senyürek.

Men en række kilder sår nu alvorlig tvivl om troværdigheden hos manden, der står på spring til at overtage en af Danmarks mest ikoniske fodboldklubber.

Cagdas Senyürek (59) er i talrige artikler i de seneste uger blevet betegnet som en succesfuld erhvervsmand med en lang fortid hos den tyske bankgigant Deutsche Bank.

I et interview med Bold.dk, hvor Cagdas Senyürek beskrives som ‘særdeles veluddannet og som en vaskeægte talknuser’, forklarer den Kiel-bosiddende forretningsmand, at han har arbejdet 25 år i Deutsche Bank – heriblandt i en lederstilling som ‘Head of Operations.’

Det er primært foregået i bankens afdeling i Hongkong.

Ifølge B.T.s oplysninger har Cagdas Senyürek i forbindelse med overtagelsen af Vejle Boldklub hævdet over for klubben, at han i syv år var leder – med mere end 100 ansatte under sig – i bankens Hongkong-afdeling.

Men der er et stort problem.

Ingen i Deutsche Banks kommunikationsafdeling – hverken i Tyskland eller i Hongkong – kender til Cagdas Senyüreks ansættelse.

Faktisk bliver det kategorisk afvist, at Cagdas Senyürek har været chef i Hongkong.

Der findes ikke optegnelser, der viser, at personen har arbejdet for Deutsche Bank i Hongkong, oplyser banken til B.T.

Der er også usikkerhed om Cagdas Senyüreks uddannelsesbaggrund.

Cagdas Senyürek på uddannelseshjemmesiden Apex ED's hjemmeside. Her fremgår det, at han er professor og Ph.D. fra Universitetet i Kiel. Undersiden er efter B.T.s henvendelser blevet fjernet.
Cagdas Senyürek på uddannelseshjemmesiden Apex ED's hjemmeside. Her fremgår det, at han er professor og Ph.D. fra Universitetet i Kiel. Undersiden er efter B.T.s henvendelser blevet fjernet. Foto: Farzam Abolhosseini
Vis mere

I interviews har tysk-tyrkeren forklaret, at han har taget en Ph.d. i filosofi og arbejdet som professor på det anerkendte Christian-Albrechts-Universität i Kiel i løbet af 1990’erne.

B.T. har været i kontakt med universitetet, som ikke kan genkende ham som hverken Phd-studerende eller professor i den nordtyske by.

Universitetet får ingen resultater, når de søger på Cagdas Senyürek i de interne databaser – og professorerne på fakultetet erindrer intet om tysk-tyrkeren.

»Efter indledende undersøgelser kan Kiel Universitet (CAU) oplyse, at man ikke har kendskab til, at Cagdas Senyürek er blevet tildelt en doktorgrad eller en professorstilling ved Fakultetet for Filosofi,« oplyser CAU's presseenhed til B.T.

Ifølge B.T.s oplysninger er det sandsynligt, at Cagdas Senyüreks køb af Vejle Boldklub kan gå igennem allerede i slutningen af denne uge.

Men spørgsmålet er nu, om tysk-tyrkeren i sidste minut kan blive tacklet af sin egen fortid.

Ifølge B.T.s oplysninger har personer i og omkring Vejle Boldklub foretaget lignende due diligence omkring klubbens kommende ejer.

B.T. erfarer også, at klubben har haft folk i Tyskland og Tyrkiet for at undersøge Cagdas Senyüreks baggrund.

De er stødt på samme uregelmæssigheder, som B.T. har gravet frem, og det er sandsynligvis derfor, at handlen endnu ikke er blevet gennemført.

B.T. har igennem flere dage forsøgt at få Vejle Boldklubs kommentarer til de potentielle fejl i Cagdas Senyüreks cv, men klubben oplyser, at de ikke kan udtale sig på nuværende tidspunkt.

»Helt generelt vil Vejle Boldklub til enhver tid gøre sit hjemmearbejde i forhold til et eventuelt nyt ejerskab, og i den proces vil klubben ikke give en kommentar,« lyder det i en skriftlig udtalelse fra Vejle Boldklub.

Men hvad siger I til de informationer, vi her lægger frem om jeres – potentielt – kommende ejer, Cagdas Senyürek?

»Vi har ikke yderligere kommentarer nu. Vi må henvise til vores første svar.«

Noget tyder på, at Cagdas Senyürek selv er gået i gang med at rydde op i sin fortid.

Langt størstedelen af informationerne på tysk-tyrkerens LinkedIn-profil er blevet slettet, og indtil for få dage siden figurerede han som en af det såkaldte ‘Academic Board’ på udvekslingsbureauet Apex ED’s hjemmeside.

I dag er undersiden med medlemsoversigten over ‘Academic Board’-medlemmerne blevet fjernet fra hjemmesiden.

B.T. har i flere dage forsøgt at få Cagdas Senyürek til at svare på, hvorfor Deutsche Bank afviser, at han var chef i bankens Hongkong-afdeling.

Vi har ligeledes bedt Cagdas Senyürek om at fremlægge beviser for, at han har en Ph.d. og har arbejdet som professor på Christian-Albrechts-Universität.

I et skriftligt svar – via LinkedIn – skriver Cagdas Senyürek:

»Selvfølgelig har jeg mine diplomer fra Christian-Albrechts-Universität og andre, som vil vise det, du spørger efter.«

Disse dokumenter har B.T. endnu ikke modtaget.

Mystikken om, at Cagdas Senyürek pludselig ikke længere figurerer på Apex ED’s hjemmeside, forklarer tysk-tyrkeren således:

»Hjemmesiden med administrationen er ved at blive fornyet. Et nyt medlem vil fremgå om lidt. Så i morgen (onsdag, red), eller dagen efter, vil siden være oppe at køre igen.«

Onsdag middag er siden fortsat ikke tilgængelig.

»I behøver ikke at undersøge mig. Bare kom herover, og alle jeres spørgsmål vil blive besvaret,« lyder det også i beskeden.

B.T. har efterfølgende gentaget spørgsmålene, som også blev stillet i den første besked til Cagdas Senyürek.

  • Vil du fremvise os dine diplomer fra Christian-Albrechts-Universität?
  • Var du rent faktisk ‘Head of Operations’ i Deutsche Bank i Hongkong, eller har du løjet om dette i interviews og på dit cv?
  • Hvordan kan det være, at ingen medarbejdere i Deutsche Bank kan bekræfte, at du har været ‘Head Of Operations’? Kan du stille med en kontaktperson, der kan modbevise dette?

Trods flere rykkere har Cagdas Senyürek ikke svaret på spørgsmålene. I stedet truer han med at trække B.T. i retten:

»I printer de falske nyheder, og efterfølgende vil jeg fremlægge alle dokumenterne, som vil vise, at I tager fejl. Efterfølgende vil jeg sagsøge jeres avis for at ødelægge mit ry.«

Cagdas Senyürek er ikke vendt tilbage på B.T.s seneste henvendelser.

Opdateret 14:59 med erklæring fra Christian-Albrechts-Universität.