Det bliver spanske Marti Cifuentes, der overtager jobbet som AaB-træner. Det erfarer B.T. AaB har bekræftet nyheden.

Den 38-årige spanier har senest været cheftræner i norske Sandefjord og erstatter dermed Jacob Friis, der sagde sit job op tidligere i år grundet sin datters kræftsygdom.

B.T. kunne allerede i november fortælle om flirten mellem AaB og Cifuentes.

»Martí, der er et af de største trænertalenter i skandinavisk fodbold, har desuden gjort et både stærkt og sympatisk indtryk under vores samtaler, hvilket er suppleret af topreferencer fra forskellig side, og vi glæder os over at have fået lukket aftalen, efter at den norske turnering sluttede for blot seks dage siden,« siger sportschef Inge André Olsen i pressemeddelelsen.

Cifuentes har en trænerfortid i den spanske Segunda Division hos klubberne Sant Andreu og L'Hospitalet, inden han kom til AIK i Sverige som akademileder.

Siden gik turen til Sandefjord, hvor han blev cheftræner i 2018. Her sluttede han og holdet i den netop overståede sæson som nummer 11. Sæsonen blev dermed også hans sidste i Norge, da kontrakten løb ud.

»Jeg er både glad for og stolt af, at en klub af AaB's størrelse og med dens historik har peget på mig som cheftræner, og jeg vil gøre alt for leve op til tilliden. Mit indtryk af folkene i klubben er meget positivt, og jeg er blevet præsenteret for et projekt, som flugter perfekt i forhold til mine egne ambitioner,« lyder det fra Cifuentes.

Siden Friis' afsked i slutningen af oktober har assistenttræner Peter Feher varetaget jobbet i Aalborg. AaB oplyser, at Feher fortsætter som assistenttræner.

Cifuentes har tidligere i karrieren været forbi både Millwall og Ajax' ungdomsafdelinger.

Spanien har fået en kontrakt frem til sommeren 2023 og er dermed i spidsen for AaB de næste to og et halvt år.