TV 2-værten Stine Bjerre Mortensen bor til dagligt i Barcelona med sin mand, håndboldspilleren Casper U. Mortensen, og derfor skulle der i sidste uge reageres hurtigt, da der i Danmark kom nye tiltag mod coronavirussen.

»Det er faktisk lidt specielt. Jeg var hjemme i Danmark, da Mette Frederiksen holdt pressemøde og sagde, at Danmark lukker ned.«

Sådan fortæller hun i en video på SMILfondens Facebookside, hvor hun sammen med netop Casper U. Mortensen giver gode råd til, hvad man kan foretage sig, hvis ordren lyder, at man skal blive indenfor som følge af den frygtede coronavirus.

»Jeg havde det sådan, at jeg ville skynde mig hjem til dig, hvis du heller ikke kunne forlade Barcelona. Nu er jeg hernede, og jeg er glad for, vi to nu er sammen. Men jeg synes også, det er rigtig mærkeligt, vi ikke er sammen med familien. Man er bekymret for sine forældre,« siger Stine Bjerre Mortensen i videoen.

Stine Bjerre Mortensen arbejder til dagligt hos TV 2. Her under Danish Speedway League i september 2019. 
Stine Bjerre Mortensen arbejder til dagligt hos TV 2. Her under Danish Speedway League i september 2019.  Foto: sportxpress
Vis mere

Samme bekymring deler Casper U. Mortensen, der dog også understreger, at selv hvis parret var derhjemme, kunne de nok ikke være sammen med familien alligevel. Det ville også kræve ture gennem lufthavne, hvor der er fare for at blive smittet.

»Jeg er rigtig glad for, de handler - også hernede. Det gør mig mere tryg, end hvis der ikke blev handlet,« siger Stine Bjerre Mortensen, der til dagligt pendler mellem Spanien og Danmark for at passe arbejdet hos TV 2.

Sammen med sin mand har hun boet i udlandet siden 2015. Først gik turen til Tyskland, og siden gik den altså til Spanien, da landsholdsspilleren skrev under på en kontrakt med FC Barcelona.

Lige nu er byen dog lukket ned, og borgerne bliver bedt om at blive indenfor. Indkøb, hundeluftning og ture til lægen er i orden, men ellers skal folk opholde sig i hjemmet, forklarer parret på SMILfondens Facebookside

Her foreslår de i videoen blandt andet UNO, kortspil og Yatzy til dem, der eventuelt står i samme situation og mangler noget at lave.

Parret blev forlovet i sommeren 2016 under en ferie i Maldiverne, hvor Casper U. Mortensen friede.

Året efter – i julen 2017 – sagde de så ja til hinanden på rådhuset i Hannover.

Stine Bjerre Mortensen, dengang Stine Bjerre Jørgensen, og Casper U. Mortensen mødte hinanden i 2010, da de begge spillede håndbold i Fredericia.