Rædselshistorierne om den amerikanske landsholdsgymnastiklæge Larry Nassar bliver ved med at pible frem.

Nu har et af de mest profilerede ofre McKayla Maroney fortalt detaljeret om mange års seksuelt misbrug. Det har hun gjort hos NBCs 'Dateline', hvor OL-guldvinderen har sat ord på, hvordan hun i årene på det amerikanske landshold blev misbrugt 'hundredevis af gange'. Øverst i artiklen kan du se, hvordan en far til et af de mange ofre for Larry Nassar går amok på lægen under retssagen

Og især én situation står tydeligt i den i dag 22-årige eksgymnasts hukommelse. Det var en oktober-aften på et hotelværelse i 2011, hvor Larry Nassar som led i en lægebehandling forgreb sig på hende.

På det tidspunkt var McKayla Maroney 15 år.

»Det var den mest skræmmende aften,« fortæller hun til 'Dateline':

»Det var som om, han krydsede en grænse den aften. Det var meget, meget svært for mig ikke at erkende, at det ikke... var en behandling. Det var misbrug. Jeg lå hulkende og nøgen på sengen med ham oven på mig. Mens han brugte fingrene på mig. Jeg troede, at jeg skulle dø - det eskalerede. Jeg følte ikke, at det var ham. Det var som om, at noget andet havde taget kontrol over ham: Hans mørke side. Da han var færdig, var jeg så glad for, at jeg kunne gå derfra. Jeg følte, at jeg havde undsluppet noget.«

Dagen efter var McKayla Maroney så stadig så rystet, at hun fortalte om sine oplevelser, da hun sad i en bil med nogle af de andre landsholdsgymnaster og træneren John Geddert, der dog ikke reagerede på beretningen. Overhovedet. Det udsagn bakkes i NBC-programmet op af en

»Det var i det øjeblik, at jeg lukkede ned for det. I mit hoved. Jeg ville aldrig tale om ham igen. Og jeg ville bare lade det fortsætte,« siger McKayla Maroney.

Og det gjorde det.

Hun fortæller videre om, hvordan hun blev misbrugt mindst to gange om i dagen i forbindelse med en træningslejr op til OL i 2012. Og overgrebene fortsatte endda i London under selve OL, fortæller hun i NBC-programmet. Her blev det alligevel til både en guld- og en sølvmedalje til den amerikanske gymnast, der i den forbindelse blev berømt på grund af en helt særlig grimasse. Og hun blev lidt af en darling i USA efter bedriften.

McKayla Maroney (tv.) var en del af den såkaldte 'Fierce Five', der vandt guld i holdisciplinen ved OL i 2012 - her er hun sammen med Kyla Ross, Alexandra Raisman, Gabrielle Douglas og Jordyn Wieber.
McKayla Maroney (tv.) var en del af den såkaldte 'Fierce Five', der vandt guld i holdisciplinen ved OL i 2012 - her er hun sammen med Kyla Ross, Alexandra Raisman, Gabrielle Douglas og Jordyn Wieber. Foto: BEN STANSALL
Vis mere

McKayla Maroney var efter OL i 2012 på besøg hos daværende præsident Barack Obama, hvor den specielle grimasse blev gengivet.
McKayla Maroney var efter OL i 2012 på besøg hos daværende præsident Barack Obama, hvor den specielle grimasse blev gengivet. Foto: Pete SOUZA
Vis mere

De mange anklager mod Larry Nassar har fået vidtrækkende konsekvenser i det amerikanske gymnastisforbund, hvor hele bestyrelsen trak sig tilbage tidligere i år. Igennem hele forløbet har forbundet holdt fast i, at man først fik kendskab til de mange, mange overgreb i 2015.

»Jeg er rystet og forfærdet. Jeg er så ked at, at det fandt sted i så lang tid, når der var så mange signaler og røde lamper,« siger McKayla Maroney, der kun er én af mere end 265 kvinder og piger, der har fortalt, at de blevet misbrugt af den tidligere gymnastiklæge.

Hun droppede gymnastikken i februar 2016 bare få måneder inden OL i Rio. På grund af traumerne fra mange overgreb kunne hun længere fortsætte, og i stedet kunne hun se to af landsholdskollegaerne fra 2012, Gaby Douglas og Ali Raisman, tage til Brasilien og vinde guld igen i holdkonkurrencen.

»Jeg mistede min drøm. Det var det, jeg elskede, og stadig ville have elsket at lave. Men det blev taget fra mig.«

Larry Nassar sidder i dag i fængsel.
Larry Nassar sidder i dag i fængsel. Foto: JEFF KOWALSKY
Vis mere

Larry Nasser er blevet idømt 40 til 175 års fængel for overgrebene. Han er også blevet idømt 60 års fængsel for besiddelse af børnepornografi.