Springrytteren Elsa Johansson havde EM som sit helt store årsmål i 2021.

Men så langt kom den 21-årige svensker desværre ikke. Det skyldtes en voldsom ulykke, hvor både Elsa Johansson og en hest var involveret.

Hesten gik nemlig i panik, før den gled og landede ovenpå springrytteren. Det fortæller hun i et interview med Expressen.

»Den kom med en ekstrem fart, så jeg tænkte 'nu dør jeg'. Jeg troede, jeg ville få den over nakken. Det var virkelig skræmmende,« lyder det eksempelvis fra Elsa Johansson.

Den svenske springrytter slap meget heldigt for brækkede knogler efter sammenstødet. Hun kunne 'nøjes' med store muskelblødninger på kroppen.

Derfor troede Elsa Johansson også, at hun kunne ride EM få uger efter ulykken.

»Det kunne ses fra den øverste del af knæet og op til maven. Det blev slet ikke, som jeg havde forestillet mig. Jeg er meget stædig, så jeg troede i begyndelsen ikke, det ville være et problem at ride EM.«

»Men jeg mistede så meget af min balance. Det gik ikke så hurtigt, som jeg troede.«

Det lykkedes dog den talentfulde rytter at blive klar til de nordiske mesterskaber. Her vandt Sverige holdguld i Finland. Men det betød ikke liv og glade dage for Elsa Johansson.

»Efterfølgende hævede hele mit ben op. Det lignede, jeg havde to ben. Det betød, at jeg fik blodforgiftning, efter de havde prøvet at behandle det. Jeg var virkelig dårlig.«

Elsa Johansson brugte i alt en uge på hospitalet, men hun fortæller afsluttende til Expressen, at hun ikke har opgivet sin store drøm trods den ubehagelige oplevelse.

Hun vil nemlig til OL i løbet af karrieren.

Andre læser også