Scott Dureau har fået den barske besked af lægerne.

»Lægen sagde ligeud, at kræften i min lever ikke kan kureres, og at jeg i bedste fald har 18 måneder tilbage at leve i,« fortæller han.

Den tidligere rugbystjerne er 32 år.

Australieren stoppede karrieren allerede i 2015 kort tid efter, at han var blevet opereret for en kræfttumor i hovedet. Siden har sygdommen spredt sig til andre dele af kroppen.

Mod slutningen af 2018 kom dommen så fra lægerne.

»At sige, at julen var ret hård, er nok lidt af en underdrivelse,« siger Scott Dureau i et interview på Newcastle Knights' hjemmeside - her har han haft flere forskellige trænerfunktioner siden sit karrierestop:

»Det var nok den værste dag i mit liv.«

Scott Dureau spillede også som aktiv for Newcastle Knights, men han var også et smut i Europa, hvor han optrådte for den franske topklub Catalans Dragons.

SIden hans sygdom er blevet offentligt kendt, har han fået opbakning fra hele verden.

»Støtten har været overvældende. At vide, at jeg kan regne med den støtte, og at folk stadig bekymrer sig om alle de fine øjeblikke, vi havde sammen, er ganske utroligt,« siger Scott Dureau.

Han lover ikke at give op:

»Den eneste måde, jeg kan gengælde på, er at kæmpe så hårdt som muligt, og jeg er stærk nok til at gøre det, jeg skal gøre.«

Siden den barske besked kom fra lægerne, har den tidligere rugbystjerne fået et lille nyt håb.

»Heldigvis har jeg siden fået andet input fra en specialist i Sydney, der gerne vil prøve at operere,« siger Scott Dureau.