»Det er fuldstændig vildt.«

Sådan lyder den begejstrede reaktion fra Bjarne Riis, efter at danske Kasper Asgreen sensationelt sikrede sig andenpladsen i forårsklassikeren Flandern Rundt.

»Det er formidabelt. Når man tænker på det arbejde, han leverede for sit hold tidligere i løbet. Det var ham, der splittede feltet ad, han blev ved med at hænge på, det er fremragende kørt. Det er så fedt at se,« siger Bjarne Riis til TV2 Sport.

Den danske cykelboss har selv haft den 24-årige Asgreen på sit procontinental-hold, Team Virtu.

Kasper Asgreen.
Kasper Asgreen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Her skiftede han fra til det store Quick-Step-mandskab i marts 2018, som gav ham hans første fuldtidsprofessionelle kontrakt.

Her lidt over et år senere viser Asgreen for første gang for alvor sit store potentiale på den helt store cykelscene i det hårde og stjernespækkede belgiske løb.

»Han har det, der skal til. Motoren er der. Det kan vi se i dag. Vi skal bare nyde det. Det lover godt for fremtiden at komme på podiet i sit første Flandern Rundt,« jubler Bjarne Riis, som siger, at han personligt anbefalede Asgreen til Quick-Step-mandskabet.

Kolding-knægten Asgreen kørte alene over målstregen som nummer to i Flandern Rundt, efter at italienske Alberto Bettiol (Education First), som var stukket fra favoritfeltet, havde sikret sig triumfen sekunder forinden.

Kasper Asgreen i aktion.
Kasper Asgreen i aktion. Foto: David Stockman
Vis mere

Asgreen var dagen igennem i offensiven og var blandt andet med i et udbrud, der blev hentet, inden han forsøgte sig igen kort før mål.

Her stak Asgreen af fra favoritgruppen og kørte alene i mål i Oudenaarde efter Alberto Bettiol.

Bjarne Riis havde generelt en god dag i det belgiske idag. Foruden andenpladsen til sin tidligere rytter, så kunne han se en af sine kvindelige ryttere triumfere i Flandern Rundt.

Italienske Marta Bastianelli fra det danske hold Team Virtu Cycling vandt nemlig løbet. Danske Cecilie Uttrup Ludwig på tredjepladsen.