Om halvanden måned løber OL af stablen, og nedtællingen er for alvor begyndt.

Det har betydet, at prinsesse Nathalie har skullet tage en stor beslutning.

For som landstræner for det danske dressurhold har hun nu taget et valg og sat navne på de ekvipager, der er en del af bruttotruppen.

Her er følgende fem ryttere med, oplyser Dansk Rideforbund i en pressemeddelelse.

  • Carina Cassøe Krüth (Heiline's Danciera)
  • Cathrine Dufour (Bohemian/Vamos Amigos)
  • Charlotte Heering (Bufranco)
  • Nanna Skodborg Merrald (Blue Hors Zack)
  • Daniel Bachmann Andersen (Carso'ni), reserve

Sidstnævnte har dog ikke mulighed for at deltage i bootcampen, og for Cathrine Dufours vedkommende skal der tages en endelig beslutning om, hvilken hest der skal satses på i Tokyo.

»Det er en meget stærk bruttogruppe, vi er endt op med, og uanset hvem der ender på det endelige OL-hold, så står vi stærkt som nation, og det føler både Nathalie og jeg os meget privilegerede over,« siger landsholdets holdleder, Anne-Mette Binder.

Rytterne er sammen med deres heste inviteret til en bootcamp hos Blue Hors. Den finder sted den 14. og 15. juni.

Efter bootcampen skal prinsesse Nathalie og Anne-Mette Binder så tage den endelige beslutning. Faktisk skal de i princippet tage to.

Først og fremmest skal de beslutte, hvem der får de tre pladser på det danske OL-hold. Derefter skal de så beslutte, hvilken hest og rytter der får reservepladsen. Det betyder, at en af de fem ovenstående bliver sorteret fra.

Af de fem fra bruttotruppen er der kun en enkelt rytter, der har været med til OL tidligere, nemlig 29-årige Cathrine Dufour, der i 2016 var med i Rio på Atterupgaards Cassidy. Her sluttede parret på en individuel 13.-plads.

Den danske dressurstjerne har tidligere fortalt, at hun ønsker at skåne Cassidy, så han kan holde mange år endnu, og derfor bliver han ikke sendt på den lange tur til Tokyo.

Også landstræner prinsesse Nathalie har erfaring med OL. Hun var med på det hold, der i 2008 vandt bronze i Beijing, og så deltog hun også i 2012.