Havde det ikke været for en skæbnesvanger decemberdag i 2013, havde Michael Schumacher i dag været en del af ledelsesgangene i Formel 1.

Det mener den tidligere Mercedes-boss Norbert Haug i hvert fald.

For ifølge den 68-årige tysker, havde Schumacher alle de egenskaber, der skal til for at blive en god Formel 1-teamchef. Det siger han til mediet Planet F1:

»Han ville have passet perfekt som chef. Han snakkede godt engelsk og var altid skarp, smart og fuld af energi.«

Michael Schumacher (tv.) og Norbert Haug (th.).
Michael Schumacher (tv.) og Norbert Haug (th.). Foto: Crispin Thruston
Vis mere

Norbert Haug nåede at være en del af Mercedes-teamet i mere end 22 år, og de sidste tre af dem var med selskab af Schumacher, som gjorde comeback i 2009.

Og her så den tidligere topboss et stort lederpotentiale hos den nu pensionerede Formel 1-legende.

»Michael var altid empatisk, når han snakkede med mekanikerne og teammedlemmerne. Han motiverede alle og havde styr på alle fødselsdagsdatoer, og så spurgte han ofte ind til familie og børn,« forklarer Haug og tilføjer:

»Han forstod, hvordan man motiverede mennesker. Han vidste, hvordan man kunne arbejde med mennesker, og hvordan man kunne vinde folk og forene dem.«

52-årige Michael Schumacher.
52-årige Michael Schumacher. Foto: JOSE JORDAN
Vis mere

Det har de seneste år været småt med informationer om den tidligere Formel 1-verdensmesters helbred efter den forfærdelige skiulykke, han kom ud for i 2013.

Her kom den ellers erfarne skiløber på afveje og slog sit hoved ned i en sten. Hjelmen reddede Schumachers liv, men han blev fløjet på hospitalet og undergik flere operationer.

Siden blev han sat i koma og efterfølgende vækket. Her stoppede oplysningerne dog stille og roligt med at sive ud til offentligheden.

En sjælden gang imellem kommer der dog et lille pip, men præcist hvordan den 52-årige legende har det, ved kun de nærmeste.

Det er kun ganske få detaljer, der er sluppet ud om Michael Schumachers tilstand, og det er helt med vilje, at familien har holdt kortene tæt ind til kroppen.

Det har nemlig været for at værne om den tyske stjernes privatliv, da det også er noget, han selv går meget op i.