Vinter-OL i Beijing i Kina begynder i næste måned. Ingen fra Danmarks regering kommer dog til at være til stede.

Det bekræfter Udenrigsministeriet i en mail til B.T. fredag aften.

'Regeringen har besluttet, at vi ikke kommer til at overvære vinter-OL i Kina. Regeringen har arbejdet for en fælles EU-linje. Det er derfor, vi ikke tidligere har meldt ud,' står der i mailen, inden den fortsætter:

'Dagens møde har vist, at det desværre ikke er muligt at nå til enighed blandt alle 27 lande. Der er truffet forskellige valg om vejen frem. Det er ingen hemmelighed, at vi fra dansk side er meget bekymrede over menneskerettighedssituationen i Kina.'

'Det har jeg selv gjort klart ved flere lejligheder, senest direkte over for den kinesiske udenrigsminister, da jeg besøgte Kina i november. De danske atleter kan regne med regeringens fulde opbakning. Og vi kommer til at heppe på dem, præcis som vi plejer. Men vi kommer til at gøre det hjemmefra og ikke fra lægterne i Beijing.'

Regeringen har været undervejs med en beslutning siden begyndelsen af december, da USA som det første land meddelte en diplomatisk boykot af legene.

Der har været bestræbelser på at opnå enighed blandt landene i EU, men det er altså ikke lykkedes.

Regeringen har i denne uge vendt sagen med partierne i Folketinget. Og her er det blevet besluttet, at man fastholder den oprindelige kurs. Det var Ritzau, som erfarede historien først.

En række partier har begrundet det med menneskerettighedskrænkelser i Kina.