Galophesten Bold and Bossy havde mildt sagt en begivenhedsrig weekend.

For da jockeyen Miguel Mena skulle gøre hesten klar til løb på galopbane Ellis Park i amerikanske Kentucky, blev han kastet af, og så stak den to år gamle hest af, efter den angivelig var blevet forskrækket af en anden hest.

Herfra var det rent kaos.

For få minutter efter kunne forvirrede trafikanter se til, mens Bold and Bossy galoperede rundt på motorvej 41 i den amerikanske stat.

Trafikanterne på motorvej 41 i Kentucky fik sig noget af en oplevelse.
Trafikanterne på motorvej 41 i Kentucky fik sig noget af en oplevelse.
Vis mere

Flere videoer, som du kan se en del af øverst i artiklen, viser hesten i fuld løbspåklædning med nummer 4 på siden skabe kaos på motorvejen, mens politi og trænere febrilsk prøvede at indfange hesten, der havde så meget fart på, at den nåede ind i nabostaten Indiana.

Til sidst lykkedes det at indhente hesten, der blev behandlet for dehydrering og en skade på benet.

»Hun kunne ikke se noget til siden, så det gjorde det lidt sværere at fange hende. Jeg har været her hele mit liv, og jeg har aldrig set en hest løbe på den måde – ikke på den måde og ikke på motorvejen,« siger en af trænerne, Jack Hancock, der var med i jagten, ifølge det amerikanske medie NECN.

Men Bold and Bossys udfordringer stoppede ikke her. Langtfra.

Efter sin tur på motorvejen blev hesten opbevaret i en stald ved galopbanen Ellis Park, men klokken 4 om morgenen natten til søndag udbrød der brand i stalden. Den eneste hest, der kom til skade ved branden?

Bold and Bossy.

»Det er utroligt, hvem kunne vide det? Du tror, det bedste ville være at lade hende være der natten over, og så brænder stalden. Hvor meget værre kan det blive?« siger træner Michael Ann Ewing til Bloodhorse.

Branden blev dog slukket hurtigt, og Bold and Bossy er på trods af sine skader godt på vej mod et comeback.