Det var ikke kun det danske samfund, der blev rystet. Jeanette Ottesen begyndte også at miste troen på det store punktum for karrieren.

»Jeg ved faktisk ikke, om jeg fysisk kan overskue det her,« siger hun.

I det nyeste afsnit af TV 2's dokumentarudsendelse 'Ikke uden om kamp' følger man hende helt tæt på, da coronavirussen med ét ændrer hele verden.

Som seer er man med hjemme hos Jeanette Ottesen 11. marts, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned og kom med sin nu historiske tale til det danske folk.

»Det hele er så sygt lige nu,« udbryder svømmeren ved udsigten til, at hendes afgørende OL-kvalifikation to en halv uge ude i fremtiden med ét er forsvundet.

32-årige Jeanette Ottesen er nemlig på en mission. Den sidste. Med ægtemanden Marco Loughran som træner er målet et femte OL – men næsten mere vigtigt: Det første OL efter fødslen af datteren Billie-Mai.

Som bekendt er coronanedlukningen af Danmark og hele verden ikke nogen døgnflue. Tværtimod. Siden blev OL rykket et helt år ud i fremtiden, til sommeren 2021 – og det er det nye tidsperspektiv, der også påvirker den rutinerede danske svømmer.

»Faktisk står jeg også i en situation, hvor jeg en gang imellem kan blive i tvivl om, hvorvidt min krop kan holde til det her. For det er virkelig nogle gange, hvor det føles, som om min krop er ved at falde fra hinanden. Og det fortsætter jo så også i et år og fire måneder mere,« siger Jeanette Ottesen, efter at det står klart, at OL er blevet flyttet.

Jeanette Ottesen ved VM i 2019. Hendes første store mesterskab efter fødslen af Billie-Mai.
Jeanette Ottesen ved VM i 2019. Hendes første store mesterskab efter fødslen af Billie-Mai. Foto: Patrick B. Kraemer
Vis mere

Men indtil videre har hun ikke givet op.

Som hun fortæller i det nyeste afsnit af 'Ikke uden kamp', handler det også om at kunne kvalificere sig til verdens største sportsbegivenhed på trods. På trods af at hun er blevet mor. På trods af at hun mistede den økonomiske støtte fra Team Danmark på grund af graviditeten. På trods af hun ikke har adgang til forbundets trænerstab.

Og så gør Jeanette Ottesen det for datterens skyld, så hun 'kan blive stolt'.

»Målet er det samme. Vi skal til OL. Selv om OL er rykket et år, er det stadig en drøm at komme til OL som forældre,« siger hun i 'Ikke uden kamp'.

Se dokuserien om Jeanette Ottesen hos TV 2 Play her