2020 har indtil videre været en hård omgang for Bjarne Riis' tidligere hovedsponsor Oleg Tinkov.

Tilbage i maj oplyste den russiske rigmand, at han er ramt af kræftsygdommen leukæmi. Og nu har har han taget en radikal beslutning i forbindelse med sin sygdom.

Han skal nemlig have foretaget en knoglemarvstransplantation efter et længere behandlingsforløb. Det fortæller han i et langt og dybfølt opslag på sin Instagram-profil.

'Desværre er et lille antal leukæmiceller forblevet (i min krop, red.). Derfor har jeg taget den radikale beslutning om at få foretaget en knoglemarvstransplantation,' skriver Tinkov i opslaget.

'Det skal ske allerede i næste uge i London, og der vil følge mange måneders rehabilitering. Sikkert op til et år,' fortæller Tinkov,

Det var tilbage i oktober, at den farverige russiske rigmand fik konstateret kræftsygdommen.

'Selv om jeg ikke har haft lyst til at indvie andre i detaljerne i længere tid, synes tiden at være nået til at fortælle, at jeg er blevet diagnosticeret for en akut form leukæmi,' lød det tilbage i maj fra Tinkov, da han bekræftede, at han var syg.

Og selv om det for Tinkov har været hårdt nok i sig selv at kæmpe med leukæmi, så har han sågar også været ramt af corona.

Oleg Tinkov og Bjarne Riis arbejdede tæt sammen om cykelholdet Tinkoff-Saxo.
Oleg Tinkov og Bjarne Riis arbejdede tæt sammen om cykelholdet Tinkoff-Saxo. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

'Jeg beder til herren, der har reddet mig gang på gang efter to gange blodforgiftning og corona. Ja, jeg havde corona for tre måneder siden,' skriver han.

I sit opslag takker Tinkov både sin familie, samarbejdspartnere samt klinikken og det personale, der har behandlet ham for sygdommen. Men ydermere rækker Oleg Tinkov også ud til alle de mennesker, han gennem sit liv og sin karriere har krydset klinger med.

'Jeg vil gerne undskylde til alle, jeg har fornærmet i dette liv, med vilje eller ufrivilligt, jeg har sagt en masse dumme ting i mit være liv, tak Gud for, at jeg kun snakkede og ikke gjorde grimme ting. Når jeg læser og ser mine talrige interviews, skammer jeg mig nogle gange over, hvad jeg har sagt. Jeg tog tit fejl,' skriver Tinkov blandt andet.

Tinkov blev i sin tid sammen med Bjarne Riis berygtet for sit lunefulde humør og vilde opdateringer på de sociale medier, hvor ryttere, journalister og andre fik på puklen i tide og utide.