Danmarks første guldmedalje er i hus!

Det sørgede dressurrytteren Tobias Thorning Jørgensen for, da han fredag eftermiddag dansk tid vandt den individuelle dressurkonkurrence ved de paralympiske lege i Tokyo.

»Det er helt vanvittigt. Jeg ved ikke engang, hvad jeg skal sige, fordi det er så vanvittigt stort,« siger Tobias Thorning Jørgensen til DR.

Det var Danmarks medalje nummer 300 i historien ved de paralympiske lege.

Jørgensen er nummer et på verdensranglisten, og derfor var han på forhånd regnet som en varm medaljekandidat i den japanske hovedstad.

Den 21-årige Tobias Thorning Jørgensen, der har muskelsvind, red et fremragende gennemløb i Grad III og sprang med scoren 78,9 ind på en foreløbig førsteplads i konkurrencen.

Derefter kunne han blot vente på, at den resterende del af feltet gennemførte, og ingen kunne true danskeren.

»Da jeg var færdig og så mine procenter, var jeg ikke i tvivl, fordi mine to største konkurrenter havde redet,« siger den danske guldvinder.

Danmark er allerede sikret mindst en medalje mere ved PL, da bordtennisspilleren Peter Rosenmeier fredag avancerede til semifinalen og dermed er sikret mindst bronze i Tokyo, men han sigter også efter guld.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) er rejst til PL med en ambition om at vinde fem til syv medaljer. I Rio i 2016 blev det til syv medaljer.

/ritzau/