Dopingskandalen, der første rullede ud ved ski-VM i Seefeld, har vokset sig større.

Således står det nu klart, at 21 atleter er blevet taget for doping i forbindelse med dopingsagen, der også har bredt sig ind i cykelsport.

Det skriver norske NRK.

Oplysningerne kommer fra statsadvokaten i München, Kai Gräber, der har afholdt en pressekonference onsdag formiddag. Her lyder det samtidigt, at flere af de involverede atleter endnu ikke ved, at de er opdaget.

En af de adresser i Erfurt, der er blevet gennemsøgt af tysk politi.
En af de adresser i Erfurt, der er blevet gennemsøgt af tysk politi. Foto: FILIP SINGER
Vis mere

Her lyder de nye oplysninger, at antallet af atleter, der er taget for doping, har rundet 21, at der er tale om atleter fra i alt fem discipliner, og tre af de discipliner er fra vintersport.

Der er ikke yderligere oplysninger på identiteter for de nye atleter i sagen, men der er tale om bloddopingsager, der er foregået i 10 lande, hvoraf otte af landene er i Europa.

Dopingskandalen udsprang ved ski-VM i Seefeld i Østrig, hvor østrigsk og tysk politi i samarbejde slog til i Seefeld og tyske Erfurt.

Gennem længerevarende undersøgelse har man fundet ud af, at der har kørt et organiseret dopingprogram, der har den famøse dopinglæge Mark Schmidt som bagmand.

Stefan Denifl vandt i 2017 en etape i Vuelta a Espana.
Stefan Denifl vandt i 2017 en etape i Vuelta a Espana. Foto: JOSE JORDAN
Vis mere

Schmidt har blandt andet været læge på det gamle cykelhold Gerolsteiner, hvor flere ryttere i slutningen af forrige årti blev afsløret i brug af doping.

I den nye sag blev først fem atleter taget for doping. Det drejede sig om langrendsløbere og skihoppere - heriblandt langrendsløberen Max Hauke, som politiet overraskede, mens han var i færd med at bloddope sig.

To dage efter stod den østrigske cykelrytter Stefan Denifl frem som dopingsynder, og dagen efter gjorde landsmanden og kollegaen Georg Preidler det samme.

Ved politiets razzia hos Mark Schmidt i Erfurt fandt man over 40 poser med blod. Han kan ende i fængsel i op mod 10 år, skriver DR.