Anna Kasprzak opruster med købet af en ny hest. Af en god grund.

»Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg selvfølgelig har OL i tankerne,« siger hun.

Den danske rytterske har sikret sig den 10-årige vallak Fuhur, som senest stillede op ved EM med den nu tidligere russiske rytter Elena Sidneva. Heste i den prisklasse typisk bliver handlet for større tocifrede millionbeløb

Anna Kasprzak er medlem af en af Danmarks rigeste familie, ejerne af sko-imperiet Ecco med hendes mor, Hanni Toosbuy Kasprzak, i spidsen.

Ifølge Forbes er 29-årige Anna Kasprzak én af blot otte milliardærer under 30 år i hele verden. I dollar, vel at mærke.

Hun har tidligere været med ved OL to gange, i 2012 og 2016, i dressur, og med under et år til de kommende lege i Japan satser hun med købet af Fuhur på en tredje gang.

»Jeg ved, at vi er mange om buddet til de tre pladser, men det skader jo ikke at prøve at få en af dem. Men lige nu er jeg bare rigtig glad for ham og glæder mig til at skulle ud og starte stævner på ham, og så tager vi ellers en dag ad gangen,« siger Anna Kasprzak ifølge sin egen hjemmeside.

I Rio i 2016 red hun på Donnperignon, men den er siden blevet pensioneret. Derfor har den danske rytterske brug for en ny hest i sin OL-satsning.

Anna Kasprzak i aktion med Donnperignon under OL i 2016.
Anna Kasprzak i aktion med Donnperignon under OL i 2016. Foto: TONY GENTILE
Vis mere

Nu satser hun på, at de to finder hinanden under træningen i Haderslev.

»Der er lidt højdeforskel på Elena (den nu tidligere ejer med efternavnet Sidneva, red.) og mig, så jeg kunne godt mærke på Fuhur i begyndelsen, at han ikke helt forstod mine signaler, når jeg ville lave toer-changementer (en galop-øvelse i dressur, red.), men i alle andre øvelser kan vi sagtens forstå hinanden,« forklarer Anna Kasprzak, der sidste år blev mor:

»Han hidser sig ikke op, hvis der er noget, han ikke lige forstår, og jeg er sikker på, at vi nok skal finde hinanden hurtigt.«

Hun fortæller i øvrigt videre, at kontakten til Fuhur-ejeren blev skabt af Andreas Helgstrand, der i de seneste år har tjent mange millioner på køb og salg af heste.