Lyngbyspillerne fik fredag eftermiddag udbetalt løn, men der er stadig ikke penge nok i kassen til at køre butikken videre. Den langsigtede investeringsplan skal andre investorer stå for, og som BT i sidste uge kunne afsløre, kune Aston Villa meget vel være en af dem. Englænderne har dog forholdt sig i total tavshed, siden nyheden kom frem - men nu bryder klubdirektør Keith Wyness tavsheden:

»Jeg vil gerne bekræfte, at vi kommer til Danmark i begyndelsen af næste uge. Måske mandag, men sandsynligvis tirsdag. Vi sender fem mand for at se nærmere på forholdene,« siger Keith Wyness til BT.

Aston Villa frister for tiden en tilværelse i den næstbedste engelske række, men har stolte traditioner og store ambitioner om at vende tilbage til engelsk topfodbold. Med den kinesiske rigmand Tony Xia har klubben en gigantisk økonomi at læne sig op ad, og købet af Lyngby kan være et af flere skridt på vejen mod udvikling af spillere til klubbens førstehold.

»Aston Villa har en stærk tilknytning til dansk fodbold, og jeg har kendt mange danske fodboldspillere gennem tiden, så jeg ved, hvilken kvalitet dansk fodbold og den danske fodbolduddannelse har. Det er blandt andet det, der gør, at Lyngby er en interessant klub for os,« siger Keith Wyness.

Den skotske forretningsmand har været direktør i Villa siden 2016, da Tony Xi overtog klubben, og inden da har han været i blandt andet Everton og Aberdeen, hvor han gennem årene har været i kontakt med mange danskere - ikke mindst den tidligere Brøndby-træner Ebbe Skovdal, som han kom til at arbejde tæt sammen med, da han fra 1999 til 2003 var træner i Aberdeen.

De senere år har han set størke dansk-engelske forbindelser udvikle sig mellem både Manchester City og FC Nordsjælland samt Brentford og FC Midtjylland.

»Jeg har set, hvor store muligheder, der har skabt andre steder, og det er min forhåbning, at vi kan skabe en lige så god relation med Lyngby, som der eksempelvis er mellem Brentford og FC Midtjylland, hvor jeg kan se, at det fungerer rigtig godt,« siger direktøren.

Hvad er det for en forretningsmodel, I ser for jer, for det er ikke første gang, Lyngby er i økonomiske vanskeligheder?

»Vi kommer ikke for at rydde op, men for at udvikle klubben yderligere, efter lokale forretningsfolk har gjort et godt forarbejde. Vi tror på, at vi kan være med til at udvikle og drive klubben bedre, end den er blevet drevet i nogle år, og det er blandt andet det, vi kommer til Danmark for at blive sikre på. Vi mangler endnu at møde Lyngbys ledelse ansigt til ansigt, og så skal vi se nøje på finanserne, inden vi siger endeligt ja.«

Spillerne i Lyngby blev fredag orienteret om investorernes investering og udbetaling af løn, og ved den lejlighed blev Aston Villa nævnt som en mulig fremtidig samarbejdspartner. Tidligere fredag kunne BT fortælle, at Aldo Petersen var kommet tilbage som en mulig investor, efter at hans folk torsdag ellers var blevet meldt ude af kaplæbet om den langsigtede investering, der skal bygge oven på denne første mellemfinansiering. Det forlyder, at investorerne hælder til at vælge Villa-vejen, men den oplysning mangler endelig bekræftelse og kan givetvis nå at ændre sig henover weekenden.