Det kunne have gået helt galt for en af AGFs trænere, da vedkommende ville løfte vægte i klubbens træningsrum. Pludselig havnede træneren klemt under et 150 kilo tungt træningsredskab.

I en rapport, som B.T. Aarhus har fået indsigt i, skriver Arbejdstilsynet, at klubben har brudt loven, og at tilsynet nu er i gang med at vurdere, om AGF skal meldes til politiet eller få en bøde.

Søndag den 23. maj skulle formentlig have været en helt almindelig dag i AGFs fitnesscenter.

Men da en ungdomstræner var i gang med at bruge et 150 kilo tungt fitnessredskab, rev det sig pludselig løs og væltede ned over træneren.

Her ses pågældende træningsredskab, der væltede ned over en ungdomstræner i AGF. Billedet er taget af AGF selv umiddelbart efter ulykken, står der i Arbejdstilsynets rapport.
Her ses pågældende træningsredskab, der væltede ned over en ungdomstræner i AGF. Billedet er taget af AGF selv umiddelbart efter ulykken, står der i Arbejdstilsynets rapport. Foto: AGF/Arbejdstilsynet
Vis mere

Træneren lå klemt under det tunge redskab i omkring en halv time, før at en anden ansat opdagede det og hjalp til. Det uklart, hvad der præcist skete i den halve time, men Arbejdstilsynet skriver, at træneren har været bevidstløs.

»ved ulykken havde skadelidte ligget cirka en halv time under redskabet, indtil en anden ansat var kommet ind i lokalet og havde hjulpet skadelidte. Skadelidte havde været uden bevidsthed og kunne ikke selv komme fri af redskabet.«

Arbejdstilsynet har vurderet, at klubben har overtrådt arbejdsmiljøloven.

Klubben havde nemlig ikke sikret, at redskabet, der også bliver brugt, af ungdoms-, elite- og superligaspillere var opsat sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Arbejdstilsynet konkluderede, at klubben havde fulgt opstillingsvejledningen, men at de ikke havde ikke noget systematisk eftersyn af redskabets opstilling eller udførte det månedlige tjek, som producenten af redskabet ellers foreskriver.

Desuden konkluderede Arbejdstilsynet, at der ikke var andre redskaber, der var skruet fast til væggen.

Ved et opfølgende tilsyn havde AGF bragt forholdene i orden. Klubben har også hyret et eksternt firma til at tjekke sikkerheden i fitnesslokalet flere gange om året.

AGF oplyser til B.T., at de ingen kommentarer har, da det er et internt personaleanliggende og i god dialog med Arbejdstilsynet er der taget hånd om alt. De ønsker heller ikke at oplyse, hvordan ungdomstræneren har det i dag.