Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det var tæt på at ende helt galt for en ungdomstræner i AGF, da han ville benytte klubbens træningsrum.

En rapport fra Arbejdstilsynet viser, at manden blev slået bevidstløs af et 150 kilo tungt træningsredskab, da det rev sig løs fra væggen. Sagen er nu overdraget til politiet, der skal vurdere, om der skal rejses tiltale mod fodboldklubben på Fredensvang. Det oplyser Arbejdstilsynet til B.T.

Tilsynet indstiller, at der bliver rejst tiltale mod AGF for brud på lovgivningen. Det betyder, at de kan få en bøde eller ende i en straffesag, hvis Østjyllands Politi er enig i Arbejdstilsynets vurdering. Det skal en efterforskning nu klarlægge.

B.T. i Aarhus kunne i slutningen af august fortælle historien første gang på baggrund af en aktindsigt i Arbejdstilsynets rapport fra ulykken.

Her ses pågældende træningsredskab, der væltede ned over en ungdomstræner i AGF. Billedet er taget af AGF selv umiddelbart efter ulykken, står der i Arbejdstilsynets rapport.
Her ses pågældende træningsredskab, der væltede ned over en ungdomstræner i AGF. Billedet er taget af AGF selv umiddelbart efter ulykken, står der i Arbejdstilsynets rapport. Foto: AGF/Arbejdstilsynet
Vis mere

I den kan man læse, at træneren lå klemt under det tunge redskab i omkring en halv time, før en anden ansat opdagede det og hjalp til. Det er uklart, hvad der præcis skete i den halve time, men Arbejdstilsynet skriver, at træneren har været bevidstløs.

»Ved ulykken havde skadelidte ligget cirka en halv time under redskabet, indtil en anden ansat var kommet ind i lokalet og havde hjulpet skadelidte. Skadelidte havde været uden bevidsthed og kunne ikke selv komme fri af redskabet.«

Arbejdstilsynet vurderer i sin rapport, at AGF havde overtrådt lovgivningen på området.

Klubben havde nemlig ikke sikret, at redskabet, der også bliver brugt af ungdoms-, elite- og Superliga-spillere, var opsat sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Arbejdstilsynet konkluderede, at klubben havde fulgt opstillingsvejledningen, men at de ikke havde noget systematisk eftersyn af redskabets opstilling eller udførte det månedlige tjek, som producenten af redskabet ellers foreskriver.

Desuden konkluderede Arbejdstilsynet, at der ikke var andre redskaber, der var skruet fast til væggen.

Ved et opfølgende tilsyn havde AGF bragt forholdene i orden. Klubben har også hyret et eksternt firma til at tjekke sikkerheden i fitnesslokalet flere gange om året.

AGF oplyser til B.T., at de ikke har nogen kommentar til sagen.