Der spreder sig lige nu en heftig diskussion på Zoologisk Have Københavns Facebook-side.

For mens nærmest hele Danmark er blevet lukket ned, er det stadig muligt for dyreglade danskere at gå en tur rundt i selskab med pandaerne, isbjørnene og de mange andre dyr.

'Vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger. Da ZOO er en udendørsoplevelse, og vores gæster er fordelt over 11 hektar under åben himmel, er vi endnu ikke omfattet af de seneste restriktioner,' skriver dyreparken i sit opslag.

Københavns Zoo åbner dog med en række forholdsregler, der indebærer, at man blandt andet aflyser dagens program og regulerer adgangen til de forskellige dyrehuse og spisesteder.

Men beslutningen deler i den grad vandene i Facebook-opslagets kommentarspor.

Der er helt konkret to hold.

Dét hold, der bestemt ikke mener, at Zoo optræder ansvarsfuldt ved at samle danskere midt i disse tider, selvom den zoologiske have primært er en udendørsoplevelse.

Tim Jørgensen er på det hold.

  • 'Jeg er dybt forarget over i bøjer reglerne, vi er rigtig mange der i dag er blevet sendt hjem i håb om kunne trække antallet af smittede ud og så vælger i at invitere inden for når resten af Danmark holdes på vågeblus.' skriver han i et kommentar.

Og han bliver støttet af Kenneth Viktor Egelund.

  • 'Kæft hvor er det dårlig stil! I opfordrer jo folk til at komme på besøg samme dag, selvom der så er mulighed for smitte. Det er sgu en ommer!,' skriver han.

Det er dog som sagt ikke alle, der retter de kritiske røster mod Københavns Zoo.

På dét hold fokuserer man især på, at der ikke er lige så stor smittespredning, når de er udendørs, og at dyrene alligevel skal passes af medarbejdere, selvom Zoo holder lukket.

Som Tenna Liza Bay Bjørnestad eksempelvis skriver:

  • 'På 11 hektar burde det være muligt at stå med 1 meters afstand til fremmede. Jeg glæder mig til at kunne tage mine børn derind i løbet af de her 14 dage (medmindre der kommer yderligere restriktioner eller vi bliver syge - selvfølgelig)'

Og sådan er det gennem hele kommentarsporet. Nogle er vrede - andre er forstående.

B.T. har uden held forsøgt at få en kommentar fra Københavns Zoo.