Mange forbinder sikkert folkekirken med præstekjoler, gudstjenester og konfirmationer.

Men på det seneste har folkekirken formået at gøre opmærksom på sig selv på en helt anden platform.

Nemlig som podcast.

Det er folkekirken, der står bag podcasten 'Cilles sidste dag', der følger Lisa Næblerød, hvis datter i 2006 blev dræbt til en fastelavnsfest på Hasseris Gymnasium ved Aalborg.

Podcasten er blevet downloadet mere end 130.000 gange og har ligget med fremme blandt de mest populære podcasts på iTunes som Mørkeland og Genstart.

»Vi er mega glade. Vi har været helt høje over, at det er gået så godt,« siger Sofie Klingberg, der er journalist og presserådgiver i Aalborg Stift, der udgiver podcasten.

Selvom podcasten tager udgangspunkt i drabet på Lisa Næblerøds datter, Cille, så handler den ikke så meget om selve drabet. I stedet fokuserer den på, hvordan sorgen efter at miste en man har kær, håndteres.

Cæcilie 'Cille' Næblerød blev dræbt af sin ekskæreste til en fastelavnsfest på Hasseris Gumnasium i 2006.
Cæcilie 'Cille' Næblerød blev dræbt af sin ekskæreste til en fastelavnsfest på Hasseris Gumnasium i 2006. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Det overordnede formål er at fortælle, at vi i folkekirken kan noget med sorg. Folk kan komme til os, når de har mistet, og vi møder dem på en god måde, uden nødvendigvis at gøre det religiøst,« siger Sofie Klingberg.

Og hun mener, der er behov for at gøre danskerne opmærksomme på, at kirken ikke bare er til bryllupper og bisættelser.

»Der er ikke samme opmærksomhed omkring det, folkekirken kan, udover de ting, der foregår i kirken. Kirken har tre ben: forkyndelse, undervisning og diakoni eller socialt arbejde. Det sidste ben er der mange, der ikke er opmærksomme på,« siger Sofie Klingberg.

På den måde får podcasten også karakter af selvpromovering. Hvilket Sofie Klingberg også erkender.

»Det er jo nok en blanding af journalistik og markedsføring. Hvis det for eksempel var DR, der havde produceret det, var det jo ikke sikkert, de havde prioriteret, at der skulle være præster med. Men omvendt har vi også fulgt mange presseetiske regler som at tale med modparten, altså familien til drabsmanden,« siger Sofie Klingberg.

Det er dog ikke fremmed for folkekirken at udgive podcasts. Alligevel mener Sofie Klingberg, at 'Cilles sidste dag' kan give stof til eftertanke i forhold til, hvordan kirken bruger det lydbårne medie.

»Selvfølgelig skal vi tænke videre i, om vi kan bygge videre på det her. Det er et sindssygt spændende medie, fordi mange af historierne egner sig godt til podcast, da de ikke bliver uaktuelle,« slutter hun.

'Cilles sidste dag' er lavet af journalist Michael Nørrelund, der danner par med Sofie Klingberg.