Inden længe er der endnu en mulighed, hvis du skal have et stik mod coronavirus.

De seneste dage har debatten om de lange ventetider for booking af tider fyldt en del ved middagsbordene og i medierne. Specielt hvis du skal have dit tredje stik.

Men fra uge 51 kommer apotekerne nordjyderne til undsætning. Fra denne uge det nemlig også muligt at få en coronavaccine der, hvor du henter din medicin. Uanset om du skal have dit første, andet eller tredje stik.

Dermed er det nu muligt at blive vaccineret hos både praktiserende læger, apotekerne eller på de regionale vaccinationscentre. Du bestemmer selv, hvor du helst vil vaccineres.

»Det er godt, at apotekerne nu også kan hjælpe i indsatsen med at få givet så mange tredje stik, som det overhovedet er muligt – hurtigst muligt. Apotekerne har erfaringen og ekspertisen, og de vaccinerer i forvejen mod blandt andet influenza, så det er oplagt, at de nu også deltager i vaccinationsindsatsen,« siger chefkonsulent i Sundhedsplanlægning hos Region Nordjylland, Anders Cinicola.

Det drejer sig mere præcist om 15 apoteker i hele Nordjylland. I Aalborg Kommune kan du få dit stik på Budolfi Apotek, Vejgaard Apotek, Aalborghus Apotek, Solsidens Apotek, Aalborg Nørresundby Apotek og Vodskov Apotek.

På rn.dk/vacciner kan du se, hvilke apoteker der tilbyder vaccination, og hvornår på dagen du kan booke tid til.

Bemærk, det er forskelligt fra apotek til apotek hvilken ugedag, de starter med at tilbyde vaccination.

Det er Region Nordjylland, der har indgået en aftale med Apotekernes Vaccinationsservice (Apovac) om den nye vaccinemulighed.

Andre læser også