På trods af en afsluttet strejke på lige knap ti uger har flere af landets sygeplejersker valgt at kæmpe videre i håb om bedre arbejdsvilkår og en højere løn.

Op mod 100 af sygeplejerskerne på Rigshospitalet har derfor besluttet, at de vil nedlægge arbejdet i en time i dag for at vise deres utilfredshed.

Det vil foregå i tidsrummet klokken 07.45-08.45, og det samme vil formentlig gøre sig gældende tirsdag og onsdag. Det skriver DR.

Sygeplejerskerne på Rigshospitalet er i øvrigt ikke de første, som vælger at nedlægge arbejdet efter strejkens afslutning.

I sidste uge var der nemlig også arbejdsnedlæggelser for sygeplejerskerne på Aarhus Universitetshospital samt på hospitalerne i Roskilde og Horsens.

Men selv om mange af landets sygeplejersker vælger at nedlægge arbejdet, er der alligevel en konsekvens.

Og den kan altså koste de ansatte dyrt.

Ifølge Bent Greve, som er professor i arbejdsmarked på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv ved Roskilde Universitet, kan man nemlig ikke 'bare' nedlægge arbejdet fra den ene dag til den anden.

Det begrunder han med, at vi på det danske arbejdsmarked har – og følger – det, der hedder en fredspligt.

»Enkelt sagt, så kommer der ikke noget ud af det her. Der har været en reel arbejdskonflikt, den er færdig. Folketinget har grebet ind. I den situation må man forvente, at alle overholder den aftale, der er indgået,« fortæller Bent Greve til DR.

Med fredspligten menes der nemlig, at både arbejdsgiver og arbejdstager forpligter sig til ikke at udøve en konflikt på baggrund af forhold, som er reguleret i overenskomsten.