Rekordmange borgere har mandag fået taget en lyntest i et af Region Hovedstadens testcentre.

Over 50.000 borgere var mandag klokken 17.50 blevet testet, og det er 3.000 flere end den hidtidige rekord på 47.000 test på en dag, oplyser Copenhagen Medical, som driver testcentrene, til B.T.

»Og så er dagen ikke slut endnu, så vi kommer endnu højere op,« siger presseansvarlig i Copenhagen Medical Trine Baadsgaard.

Tirsdag åbner frisører, kosmetologer og andre liberale erhverv, ligesom skolerne åbner igen – nu også for 5.-8. klasserne.

Kø til lyntest på Vesterbro i København 2. påskedag.
Kø til lyntest på Vesterbro i København 2. påskedag. Foto: Privat foto
Vis mere

For at kunne blive klippet eller få andre services fra og med tirsdag skal man kunne fremvise en negativ test, der er mindre end 72 timer gammel.

Det har fået rekordmange til at søge mod testcentrene, og selvom Copenhagen Medical ifølge Trine Baadsgaard har sendt ekstraordinært meget personale på arbejde, er det ikke lykkedes at holde ventetiden nede alle steder.

Der har været massivt pres på flere testcentre, og tidligt mandag aften er der mere end 30 minutters ventetid på 12 lyntestcentre i Region Hovedstaden.

Flere steder har ventetiden i løbet af dagen været oppe på en time. Det gælder blandt andet testcentret i DGI Byen og i Gentoftehallen.

Kø til test i Fredericia 2. påskedag.
Kø til test i Fredericia 2. påskedag. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

Derfor opfordrer Trine Baadsgaard borgerne til at søge mod de store testcentre i Fælledparken og Forum på Frederiksberg, hvis de vil undgå lange køer.

»Jeg synes, vi har været godt forberedt. Men der er rekordmange, der bliver testet i dag, og så kommer der køer nogle steder. Blandt andet her i DGI Byen, hvor jeg står,« siger hun.

»Men så længe, der er flow i køen, og folk kan se, at de kommer fremad, synes jeg, folk tager ventetiden pænt.«

Trine Baadsgaard forventer, at der også i de kommende dage vil være ekstraordinært mange, der vil testes.

Også Falck, som driver omkring 100 testcentre i blandt andet Region Nordjylland og Region Sjælland, melder om en meget travl anden påskedag, hvor flere testcentre har kørt med lange ventetider.

»Vi har sendt alt disponibelt mandskab på arbejde i dag,« siger pressechef i Falck Lisbeth Nedergaard.

»Det er gået som forventet. Der har været nogle lidt lange ventetider nogle steder. Hvis vi for eksempel tager Nordjylland, har cirka en tredjedel af testcentrene kørt uden ventetid, en tredjedel med ventetider på omkring 30 minutter og den sidste tredjedel med længere ventetid.«

Også Falck forventer, at mange danskere vil testes de kommende dage, og de kan sent mandag aften konstatere, at også de har sat ny testrekord for en enkelt dag.

Carelink, der på vegne af staten foretager lyntest, har mandag indtil klokken 20.10 testet 51.800 personer. Det er en ny daglig rekord for Carelink, oplyser direktør Brian Rosenberg til Ritzau. Dermed melder tre udbydere altså om rekord.