Skødstrup Skole i Aarhus Kommune er ramt af et smitteudbrud. Foreløbig er 53 elever testet positive for corona.

Smitten er spredt i 10 klasser, der primært fordeler sig på 0. årgang, mens få er smittede i 2. og 4. klasse.

Med omkring 1300 elever er Skødstrup Skole den største folkeskole i Aarhus målt på antallet af elever.

»Vi er nok den skole med flest raske elever og samtidig mange smittede, fortæller Marianne Back, der er viceskoleleder på Skødsstrup Skole.

Hun fortæller, at skolen har sat alt ind på at begrænse smitten.

Det betyder, at eleverne ikke må blande sig på tværs af klasserne eller i sfo'en. Samtidig er pauserne nu fordelt mellem forskellige grupper, og der er ekstra fokus på hygiejne, udluftning og rengøring.

»Vi følger selvfølgelig samtidig Sundhedsstyrelses retningslinjer, Aarhus Kommunes anbefalinger og har et tæt samarbejde med forældrene, så vi kan passe bedst muligt på børnene og på hinanden,« fortæller hun.

Coronasmitten buldrer generelt afsted i Skødstrup.

De seneste syv dage har der været 81 coronasmittede i Skødstrup Sogn. Det er det højeste antal i alle sogne i Aarhus Kommune og langt over grænseværdien, der lyder på 20.

Det høje antal smittede efterlader Skødstrup Sogn med et incidenstal på 820, hvilket også er over grænseværdien, der lyder på 800. Samtidig er positivprocenten på 5 procent, hvilket også er over grænseværdien.

Det betyder, at Skødstrup Sogn opfylder alle tre kriterier, hvorfor sognet skal indfører særlige smitteforebyggende tiltag.

Fra den 15. november 2021 gælder anbefalinger om, at sogne indfører særlige smitteforebyggende tiltag, hvis alle følgende kriterier er opfyldt:

  • Der er mere end 800 smittede pr. 100.000 borgere
  • Der er 20 eller flere smittetilfælde i alt de sidste syv dage
  • Positivprocenten er på 3 procent eller mere.

Anbefalingerne ophører, når sognet i syv dage i træk ikke på samme dag har været over de førnævnte kriteriers grænseværdier.