Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er blevet skrevet Facebook-opslag, kommunen har råbt op, politikerne har forsøgt, borgere har udtrykt både frustration og væmmelse. Men der er stadig ikke styr på lortet – det menneskelort, der flyder i Riis Skov i Aarhus.

Og nu tager sagen en ny drejning.

Efter massive lorteproblemer i skoven, havde Aarhus Kommune nemlig valgt at sætte skilte op. Skilte, der viser et menneske med krum ryg, der besørger – og en stor rød streg over.

De skilte er dog ikke til at finde på alle de pladser, hvor kommunen satte op. Flere af dem er blevet stjålet.

»Vi ved ikke, hvem der har taget dem. Det er måske nogle, der synes, det er sjovt at have sådan et skilt hængende hjemme på måske et kollegieværelse,« siger Kim Gulvad, der er bylivschef i Aarhus Kommune til B.T og fortsætter:

»Sommetider kommer vi til at lave noget, folk synes er sjovt, og så får det værdi på den facon.«

Skiltene vil erstattet af nogle nye, men de har dog ikke haft den store effekt – folk skider stadig i Riis Skov, og brugt papir ligger i skovbunden.

»Vi har en masse borgere, der henvender sig. Vi forsøger at gøre opmærksom på, det stadig er et problem,« fortæller Kim Gulvad og kommer med en opfordring:

»Hvis man kan tænke så langt, at man har papir med, så må man også tage en plastikpose med og rydde op efter sig selv. Det er ikke særlig lækkert med afføring og brugt papir i skoven.«

Kommunen er lige nu i gang med at undersøge, om der er brug for flere toiletter og i så fald hvor. Politikere i Aarhus kommune har også sat tiltag i gang for at stoppe skovskiderne.

»Problemet er, at folk rent ud sagt skider i en af Danmarks mest benyttede skove. Det er klamt, det er ulækkert, og det kan være farligt. Folk kan blive syge af det, hvis de kommer til at røre ved det,« har Gert Bjerregaard (V), som er medlem af Teknisk Udvalg i Aarhus, tidligere sagt til B.T.

Kommunen oplyser i et Facebook-opslag, at man kan hente skov-skider piktogrammet ned, hvis man ikke kan leve uden det.