Lort, lort og atter lort.

Det er, hvad der i øjeblikket kan findes i skovbunden i Riis Skov – og det stammer fra mennesker.

Den seneste tid har flere motionister nemlig skidt i skoven i Aarhus. I august var problemet blevet så omfattende, at Aarhus Kommune måtte opsætte skilte med henvisning til, at det er forbudt at besørge i skoven.

Det er nu en måneds tid siden, og kommunen har netop tjekket op på sagen. De kan tirsdag konkludere, at det fortsat er et problem, særligt ved fitnesspladsen i den sydlige del af skoven.

»Vi har været ude og tjekke, efter vi har sat skiltene op, men der bliver stadigvæk besørget i skoven,« fortæller Andy Tones, afdelingsleder for Grønne Områder i Aarhus Kommune, til B.T.

Han konkluderer således, at skiltene ikke har haft den ønskede effekt. Der ligger fortsat efterladenskaber fra mennesker og toiletpapir i skovbunden.

»Det er primært der, hvor man i første omgang pegede på problemet – ved fitnesspladsen,« siger Andy Tones.

Åbenbart er problemet med efterladenskaber i Riis Skov ikke noget nyt problem. B.T. talte i august med Hanne Andreasen, der for få år tilbage jævnligt stødte på menneskelorte, når hun dagligt gik tur i Riis Skov med sin nu afdøde hund Keegan.

»Når der var menneskelort i skovbunden, så kunne jeg ikke kalde ham til mig. Han rullede sig i lorten, og jeg måtte hive i halsbåndet for at få ham væk. Han måtte skylles, når vi kom hjem,« siger hun og fortsætter:

»Keegan var en langhåret hund. Hele pelsen var indsmurt, og han fik det også i ørerne. Jeg er lige ved at brække mig, når jeg tænker tilbage på det.«

Hannes hund Keegan stødte flere gange om måneden på menneskelort i Riis Skov
Hannes hund Keegan stødte flere gange om måneden på menneskelort i Riis Skov Foto: Privatfoto
Vis mere

Det overrasker da også Andy Tones, at problemet fortsætter.

»Vi kan kun opfordre til, som vi tidligere har gjort, at man ikke gør det. Hvis man er trængende, eller tror man skal, når man er ude, så tag en plastikpose med eller brug de tre offentlige toiletter i nærheden.«

Håbet var, at de opsatte skilte ville have en effekt, men det var altså ikke godt nok nok.

»Vi går i tænkeboks, og vi må se på, om vi kan gøre noget ved det. Jeg har ikke en løsning på stående fod. Måske skal det være nogle større skilte.«

Andy Tones forklarer, at det er et problem, fordi Riis Skov ikke bare er en skov, men nærmest en bypark.

»Der kommer rigtig mange folk derude, og man kan jo forestille sig børn, der leger i skovbunden. Det er ikke godt, at det her sker, når det er så befærdet et sted, især når der ligger toiletpapir og flyder.«

Der er tre offentlige toiletter i nærheden – ved Den Permanente, Marienlundsvej og Nordre Kirkegård.