En æra er forbi: Radio24syv lukker og slukker i Berlingske Media.

Mediehuset har nemlig besluttet ikke at genansøge om at drive den populære radiostation.

Den primære årsag er, at regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at radiokanalens hovedredaktion skal være lokaliseret mindst 110 kilometer fra København.

Og det er en beslutning, der ifølge Berlingske Media vil gøre Radio24syv både dyrere og dårligere.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Berlingske Media.

'Vi havde satset på at udvikle Radio24syv i otte år mere. Men det kræver, at vi kan udvikle forretningen og investere i podcast. Sådan blev det ikke. Det piner mig at sige farvel til så meget talent,« siger Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media.

Radio24syvs nuværende sendetilladelse udløber den 31. oktober, og det betyder med andre ord, at det er slut med programmer som 'Den korte radioavis', '24syv Morgen', 'Det, vi taler om' og 'Millionærklubben', når kalenderen viser den 1. november.

Sendetilladelsen fra og med den 1. november er dog stadig i udbud, og ifølge Kulturministeriet er der i alt 'fire til fem seriøse foretagender', der har meldt interesse i at byde på kanalen.

Berlingske Media ejer i dag 70 procent af Berlingske People, som har drevet Radio24syv i over syv år.

Den populære radiostation er især kendt for satireprogrammet 'Den korte radioavis', hvor den fiktive kvinde Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm kommenterer på de aktuelle dagsordener.

Senest trak Radio24syv overskrifter i starten af marts, da et planlagt portrætinterview mellem journalist Iben Maria Zeuthen og skuespiller Ghita Nørby udviklede sig ganske dramatisk.

Radio24syv blev grundlagt i 2010 og er den fjerde landsdækkende radiokanal. Radiokanalen har 600.000 lyttere om ugen.