»Det er bare blevet meget tydeligt, at det her krav kommer, fordi DF vil lukke kanalen.«

Kravet, som radiovært Tinne Hjersing Knudsen omtaler, er, at 70 procent af medarbejderne hos Radio24syv skal flyttes til en adresse, der er mindst 110 km fra København, hvis man skal holde fast i sendetilladelsen.

Det er blandt årsagerne til, at Berlingske Media meldte ud torsdag, at man ikke har tænkt sig at byde på sendetilladelsen, når den kommer i udbud 31. oktober.

Udflytningskravet undrer den 28-årige vært på public service-kanalen.

»Jeg er selv fra Randers og er meget stolt af det. Men jeg savner et argument for, at det ville ændre journalistikken at flytte medarbejderne ud,« siger hun og uddyber:

»Jeg føler mig ikke som en, der ikke kan se længere ud end til Østerbro. Det er meget underligt at få at vide, at ens journalistik er dårlig, uden at få et sagligt argument.«

Hun lægger dog vægt på, at hun selv har lavet mange kritiske historier med og omkring Dansk Folkeparti, men politikerne har altid været friske på at lave nogle gode interview. Så hun har - før medieforliget blev offentliggjort - ikke oplevet, at der skulle være 'ondt blod' mellem Radio24syv og partiet.

Tinne Hjersing Knudsen kom fra Berlingske for tre år siden, og hun har været vært på morgenfladen, '55 minutter' og 'The Brexit Club'. Hun har endnu ikke gjort sig mange tanker om, hvad fremtiden skal byde på.

»Der er en stemning herinde, at vi sammen skal ud over afgrunden. Så selvom det lyder absurd, når man har fået sådan en besked, er vi meget motiverede for at lave den bedst mulige radio,« siger hun.

Hun er i bund og grund 'lettet' over, at de ikke skal forsøge at køre radiokanalen videre med de nye krav.

»Det betyder, at vi går ud med et brag i stedet for at lave en udvandet udgave. Så det er fint, når det nu ikke kunne være anderledes.«

Redaktionen har allerede drukket gravøl på radiochef Mikael Bertelsens kontor.

Berlingske Medias administrerende direktør, Anders Krab Johansen, har skudt med skarpt efter Dansk Folkeparti.

Han mener ligesom Tinne Hjersing Knudsen, at man kun har strikket medieforliget sammen på denne måde for at afholde Berlingske Media fra at byde på sendetilladelsen.

»Det er helt tydeligt for mig, at Kristian Thulesen Dahl ikke personligt ønskede, at Radio24syv fortsatte. Nærmest alle andre end ham var klar til at lave alle mulige andre fornuftige løsninger. Det er mit indtryk,« siger Anders Krab-Johansen, der også er bestyrelsesformand hos Radio24syv.

Martin Skaarup fra Dansk Folkeparti er uenig i kritikken.

»Jeg kan slet ikke nikke genkendende til kritikken fra Anders Krab-Johansen. Det handler om, at vi skal have et Danmark i balance. Og det gælder også radio, hvor vi skal have dækket hele landet,« siger han til B.T. og fortsætter:

»Når man har to taleradioer, skal de ikke have samme afsæt. Journalisterne skal jo også se landet fra forskellige steder.«

Dermed er sendetilladelsen sendt i udbud, og kun et mindre mirakel ville omgøre den beslutning.