Frikirkepræsten Jon Knudsen - også kendt som 'nissehaderen' - nægter at lade sine tre børn se julekalendere, hvor nisser optræder.

Det fortalte han, da han tirsdag var på besøg i B.T.s livestudie 10 år efter, at han første gang blev kendt for at mene, at nisser er onde husdæmoner, der skal uddrives.

»Hvis der er julekalendere med nisser, så får mine børn ikke lov til at se dem. Ligesom vi som forældre siger nej til gysere og den slags. Derfor får de for eksempel ikke lov til at se 'Nissebanden i Grønland',« fortalte Jon Knudsen blandt andet i studiet.

Diskussionen om nisser i julekalendere kom frem, da det i år nu er fem år siden, at DR1 sidst viste en familiejulekalender med nisser.

DR1 viser i år den nyproducerede julekalender 'Theo og den magiske talisman', og dermed er det nu fem år siden, at kanalen sidst sendte en julekalender med nisser.
DR1 viser i år den nyproducerede julekalender 'Theo og den magiske talisman', og dermed er det nu fem år siden, at kanalen sidst sendte en julekalender med nisser. Foto: DR
Vis mere

Og det er noget, der glæder frikirkepræsten i Løkken Frikirke. Han sammenligner nemlig nisser med nazisme - præcis ligesom han gjorde for 10 år siden, da han stillede op i et interview hos 'Aftenshowet'.

Hvad ville der ske, hvis dine børn så en julekalender med nisser?

»Vi kan sammenligne det med Anden Verdenskrig. Vi ved, at den krig var forbundet med meget lidelse. Derfor har vi forbudt nazi-symboler og den slags. Vi forstår, at fordi der er mennesker, der har haft det svært og har lidt, så bruger vi ikke det symbol. Og hvis vi forstår, at der er mennesker, der lider ved at have de her husånder, og at det gør folk syge, så er det jo også et symbol på lidelse,« fortæller han.

Men den her nisse er jo bare en dukke?

»Det er et billede på en ånd. Et naziflag er jo heller ikke ondt, men derfor er det stadig forbundet med lidelse. Det er symbolet, jeg snakker om. Symbolet på det onde,« siger frikirkepræsten.

Hvorfor skal din tro bestemme, hvad dine børn skal se? Har dine børn ikke ret til at få frigivet deres fantasi?

»Jo. Som forældre vil man forhåbentlig også sige nej til, at ens børn ser voldsfilm eller gyserfilm. Det sætter vi ikke spørgsmålstegn ved. Forældre sætter grænser for, hvad ens børn må se. Det er det samme, som når nogle forældre har en overbevisning om økologi eller er veganere. Så har man en overbevisning om, hvad barnet må spise. Det er ikke børnemishandling, vel?« spørger Jon Knudsen retorisk.

Frikirkepræstens nissehad nåede for alvor offentligheden, da han i 2008 gæstede 'Aftenshowet' og delte sit synspunkt. Her sammenlignede han blandt andet nisser med børneporno.

Det fik for alvor folk til tasterne, og klippet med Jon Knudsens kontroversielle holdninger gik med ét viralt, ligesom det også blev taget op i det populære radioprogram 'De sorte spejdere'.

I 2010 trak han sig så igen opmærksomhed, da han havde klynget en tøjnisse op i en galge i gavlen på sin kirke.

Sidste år stod han så for første gang frem og fortalte, hvordan han efter udtalelserne havde modtaget trusler mod sig og sin familie. Det kan du læse mere om her.

Du kan se hele Facebook-liven med Jon Knudsen herunder: