Kender du det: Du står i kø til coronatest blot for at finde ud af, at du har glemt din pung med dit sygesikringskort derhjemme? Eller er du blot træt af at skulle have det gule kort med, hver gang du skal til lægen?

Så er der godt nyt.

Fra tirsdag kan man nemlig hente sit sygesikring som en app på telefonen, oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Appen 'Sundhedskortet' ligger klar til at downloade til både Android og iOS i App Store eller Play Store, så du altid har dit sundhedskort lige ved hånden.

Hvis du har børn, kan du også automatisk se dine børns sundhedskort i appen.

»I dag har vi altid vores mobiltelefon på os, og med Sundhedskort-appen er man sikker på altid at have sit eget og børnenes sundhedskort lige ved hånden, når man skal til lægen, på apoteket eller ned og have taget en coronatest,« udtaler Sundhedsminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

På Twitter kalder Sundhedsministeren ligeledes den nye app for en 'kæmpe hjælp' netop nu, hvor det er vigtigt med hyppig test og vaccination i Danmark.

Selvom sundhedskortet nu kan hentes som en app, opfordres borgerne fortsat til at beholde det fysiske kort.

I overgangsperioden vil du nemlig kunne opleve, at der er steder, hvor du skal ikke kan aflæse sundhedskortet ved hjælp af appen – eksempelvis på klinikker, som anvender en magnetstribelæser eller har en aflæser, som ikke kan aflæse mobilskærme.

På sigt er det meningen, at du skal kunne vælge mellem Sundhedskort-appen og det fysiske sundhedskort.