Kommunen bad om deres mening. Fik otte klager.

Men det var ikke nok til at standse rejsningen.

På et møde i sidste uge har Borgerrepræsentationen nu vedtaget, at en ti meter høj sort skulptur skal opføres på Christmas Møllers Plads på Amagerbro.

Det er til stor ærgrelse for Per Munch, der er formand i andelsforeningen A/B Vennelyst, der ligger på Christmas Møllers Plads.

»Vi er stærkt utilfreds og forundrede over, at det er den beslutning, de er kommet frem til,« siger Per Munch til B.T.

Forundringen ligger i processen, der leder op til den endelige vedtagelse af projektet, der går under navnet Portal til Amager.

Munch anfægter, at kommunen bad om indsigelser kort før sommerferien, hvor flere var bortrejst, ligesom han anfægter, at måden, man kunne klage på, var digital, hvilket er svært for de fleste af de ældre beboere.

Dermed mener Per Munch, at man reelt har spurgt 19 og ikke 45, som kommunen angiver. Det har født ni høringssvar med sig, hvoraf de fleste ifølge Per Munch er meget negative over for opførelsen af skulpturen.

»De udleder, at der er god stemning, men det passer jo ikke. Jeg har set tre af klagerne, og det er så negativt, det, der står i dem,« siger formand Per Munch, der vurderer, at hele beslutningen om skulpturen var taget på forhånd, og at indsamlingen af høringssvar blot er formalia, der ingen indflydelse havde.

Opførelsen af skulpturen er vedtaget af et relativt stort flertal i Borgerrepræsentationen, og det ærgrer Per Munch, at der ikke er meget at gøre.

Hans mening om skulpturen er ikke til at tage fejl af.

»Det ligner et sexlegetøj, der er rædselsfuldt at se på,« siger Per Munch.