Aalborg Forsyning meddeler klokken 20.24 mandag aften, at alle skulle have fået varmen tilbage i deres boliger.

Det oplyser leder af ledningsafsnittet, Torben Vinther, til B.T.

Adskillige borgere i og omkring Nordjyllands største by har ellers været uden varme i deres hjem siden klokken 10 mandag. Men nu er det fikset.

Bruddet ramte borgere i Gug, Visse, Sønderbro, Sønder Tranders, Kærby og Frydendal, hvor der samlet set bor tusinder af mennesker.

Selskabet meddelte, at der var sket et 'akut brud på varmeforsyningen'. Og derfor var varmen afbrudt i adskillige timer.

Ifølge Torben Vinther blev mellem 5.000 og 10.000 borgere ramt af nedbruddet.

Han forklarer, at selskabet opdagede et brud på en varmeledning allerede onsdag sidste uge, da man rutinemæssigt, i forbindelse med vintersæsonen, tjekkede varmeledningerne. Derfor var dagens arbejde planlagt.

Men da man fik gravet sig ned til bruddet, var hullet væsentlig større end først antaget – og forsyningsselskabet var derfor nødsaget til at skifte et stykke af ledningen på op til tre meter, fortæller Torben Vinther.

»Og eftersom det er et stort brud, er der desværre rigtig mange, som er påvirket,« fortalte han først på dagen mandag.

Hvordan bruddet er opstået, kan Torben Vinther ikke oplyse om. Kun at det er sket i forbindelse med, at nogen har gravet i området.

Det var planen, at arbejdet skulle være færdigt klokken 16. Men det endte altså med at tage lidt mere end fire timer længere end først antaget.

Problemet med varmeforsyningen blev første gang rapporteret klokken 10 mandag.