Lars Seier Christensen har måttet smide seks millioner i den anpriste restaurant Alchemist for sikre driften.

»Det er til dækning af coronarelaterede omkostninger – lukning i foråret, løbende restriktioner på antal gæster, åbningstider og nu lukning igen,« lyder det fra rigmanden.

Over for Finans.dk bekræfter han kapitalindsprøjtningen i en mail. Og det er altså sket på grund af et udfordrende år, hvor coronapandemien altså har resulteret i en nedlukning i foråret og nu i december.

Samtidig har der været tvungen lukning klokken 22 og altså begrænsninger på antallet af gæster i en restaurant, der tidligere på året oplevede, at 3.000 bookinger blev revet væk på få minutter.

Det er kokken Rasmus Munk, der står bag de gastronomiske tanker på Alchemist.
Det er kokken Rasmus Munk, der står bag de gastronomiske tanker på Alchemist. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Siden åbningen i 2019 har der da også været enorm hype omkring Alchemist, som Lars Seier Christensen smed omkring 100 millioner kroner i, da restauranten blev skabt på Refshaleøen i København.

Og nu skal der altså flere penge til.

»Det er vist det samme billede over hele branchen – at de omkostninger, der løber op grundet de mange restriktioner, er væsentlig større end kompensationerne,« skriver rigmanden i mailen til Finans.dk.

Alchemist har to Michelin-stjerner og er blevet kåret til den bedste restaurant i Danmark af White Guide Danmark. 2019-regnskabet gav dog et underskud på mere end 18 millioner kroner.

Lars Seier Christensen ejer også den trestjernede Michelin-restaurant Geranium i København, og for nylig stod han også bag genåbningen af Café Dan Turèll i hovedstaden sammen med sin hustru, Yvonne Seier Christensen.