Knap 100 millioner kroner på tre år har det indtil videre kostet erhvervsmanden Lars Seier Christensen at være medejer af den smarte restaurant Alchemist.

Til gengæld kan han glæde sig over, at det kulinariske hjertebarn nu har fået endnu en fornem hæder.

Alchemist er netop blevet kåret til Europas bedste restaurant af den anerkendte restaurantliste OAD Europa top 100.

Og det glæder Lars Seier Christensen:

»Jeg er naturligvis meget glad på hele teamets vegne. Jeg vidste fra første gange, jeg smagte Rasmus’ (Munks, red.) mad, at han var et kæmpe talent, og det har været en stor fornøjelse at hjælpe med til hans hurtige opstigning mod den absolutte top,« skriver erhvervsmanden i en sms til B.T.

Og kåringen er ret vildt, for det er første gang, at en dansk restaurant topper listen, fortæller chefkokken fra Alchemist, Rasmus Munk.

»Det er rigtig stort. Det er meget, meget stort i vores verden,« siger han og forklarer, at det er en af de mest respekterede lister i ‘madverdenen’.

»Der er mange af de to- og trestjernede michelinrestauranter, der er med, så vi er meget glade,« siger han.

Lars Seier og Rasmus Munk, da de underskrev deres samarbejdskontrakt.
Lars Seier og Rasmus Munk, da de underskrev deres samarbejdskontrakt.
Vis mere

Han åbnede Alchemist tilbage i 2015 i Aarhusgade. Lars Seier købte sig ind restauranten, men derefter valgte de at lukke den for i stedet investere i den nye restauranten ude på Refshaleøen.

Alchemist blev relanceret i 2019, og siden er det kun gået fremad. Sidste år overraskede restauranten alle ved at gå fra nul til to michelinstjerner ved den årlige stjerneuddeling, og det er meget sjældent, at en restaurant tager sådan et spring.

Det er heller ikke helt almindeligt, at en kok allerede som 29-årig har opnået både at få to michelinstjerner og at toppe ‘OAD’-listen.

Men hvad kan man så mere ønske sig som kok? Rasmus Munk har svært ved at finde svaret.

»Alle de her ting er jo noget, vi har regnet med og drømt om at opnå om fem år, så det er klart, at det hele er rykket meget frem,« siger han og tilføjer:

»Men Alchemist er aldrig bygget for at opnå noget på en guide eller få michelin-stjerner. Det er noget, vi er meget glade for, men det har aldrig været målet i sig selv.«

»Vores største mål er at få gastronomi anerkendt som kunst, og det her er et dejligt skridt på vejen.«